< Povratak

Turistička zajednica grada Kaštela osvojila nagrade na Interstasu 2018.

Prošlog tjedna u Solinu je održana 25. Međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza, Interstas 2018, kao i 21. Međunarodni festival turističkog filma 21. ITF Cro 2018, a među dobitnicima ovogodišnjih nagrada i priznanja su i Turistička zajednica Kaštela, njena direktorica Nada Maršić te film Welcome to Kaštela- Pearl of Croatia.

Kaštelanska Turistička zajednica na ovogodišnji Interstas prijavila je izlagački štand te novi vizualni identitet, turističku signalizaciju u centrima mjesta (prijelom projektne dokumentacije), kao i film Welcome to Kaštela- Pearl of Croatia, autora Marina Mamuze u produkciji Branimira Batinića koji je ustupljen na korištenje TZG Kaštela za promociju Kaštela.

Prema ocjeni stručnog međunarodnog ocjenjivačkog suda 25. Interstasa, Zlatni Interstas dobila je Turistička zajednica Grada Kaštela  i to za izvrsnost u doprinosu razvoja turizma, a time i prepoznatljivosti turističkog proizvoda grada Kaštela, a ocjenjivački sud  dodijelio je i posebno priznanje direktorici Nadi Maršić za osobni doprinos razvoju turizma grada Kaštela.
Ova  priznanja, na svečanosti održanoj u hotelu President u Solinu, preuzeli su zamjenik gradonačelnika Grgica Benutić i direktorica TZG Kaštela Nada Maršić.

Ujedno, u sklopu Interstasa, Kaštela su bila  domaćin za grupu međunarodnih i stranih novinara  te sudionika ove manifestacije.  Njih je u dvorcu Vitturi primila i pozdravila zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić te direktorica Maršić, predstavivši im legendu o Miljenku i Dobrili.
Viša kustosica Muzeja grada Kaštela Ivanka Kamenjarin, provela ih je kroz muzejski postav te ih upoznala s dijelom bogate kaštelanske povijesti, a nakon muzeja posjetili su Botanički vrt škole Ostrog u Lukšiću. Posjet Kaštelima završili su upoznavanjem s kaštelanskom gastro ponudom i time zaokružili predstavljanje Kaštela na najbolji način.

- Priznanje Turističkoj zajednici Grada Kaštela rezultat je izvrsnog rada svih  dionika u kreiranju i realizaciji turističke ponude Kaštela u svom dijelu aktivnosti, od  Grada Kaštela, Marine Kaštela, Zračne luke Split Kaštela, privatnh iznajmljivača, hoteljera i ugostitelja , kaštelanskih ustanova posebno muzeja i knjižnice, odgojno obrazovnih ustanova  i udruga te ostalih, jer zajednički rad daje uvijek izvrsne rezultate  - komentirala je Nada Maršić.

tekst: PGK