< Povratak

Tambača i Vokalisti najsjajniji

sl1Preneseno iz: www.vdp.hr
NOVE SKLADBE 12. VEČERI DALMATINSKE PISME
Vokalisti Salone pobjednici su 12. Večeri dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu po odluci stručnog povjerenstva. Njihova interpretacija naslova Pripovid o Dalmaciji Duška Tambače na stihove Ante Mekinića, proglašena je najkvalitetnijom, i interpretativno najbolje donešenom.
Pjevačima iz Solina pripale su dakle dvije Zlatne trišnje Ljubice Dragojević Buble. I zlatno odličje publike okupljene ispo' Tikvarina Kula Kambi, išlo je također Solinjanima. Kao što su se publika i struka složili oko zlaznih odličja nisu bili dalekoni ni po pitanju ostalih nagrada. Tomislavu Peharu za skladbu Pivaj klapo u interpretaciji klape Kontrada iz Posedarja pripale su Srebrne trišnje, a .Jasmiku Šetki Brončane trešnje za skladbu Sačuvat ću pismu u interpretaciji klape Pasika iz Kostanja.

sl2

Pjevačima iz Kostanja pripale su i Srebrne trešnje po odluci povjerenstva za izvedbu pjesme svoga voditelja, te nagrada publike Srebrna kula Kambi. Brončane trešnje za interpretaciju dobila je bračka klapa Morbin za donešenu pjesmu Braču, autora Duška Tambače na stihove Pjera Mirića. Ženskoj klapi Libar iz Privlake pripala je Brončala kula Kambi nagrada publike. Bio bi to rezime prve festivalske večeri u Kaštel Kambelovcu, finale u kojemu smo ćuli 16 novih pjesama, a kroz koje nas je proveo voditelj Mirko Fodor.

sl3

sl4

sl5

sl6

sl7

sl8