< Povratak

Svečano otvoreno 21. Kaštelansko kulturno ljeto

Nastupom kaštelanskih mališana, klape Bunari i Sebenico te tradicionalnim podizanjem zastave kulturnog ljeta, sinoć je na brcu u Kaštel Starom svečano otvoreno 21. Kaštelansko kulturno ljeto koje ove godine broji više od stotinu kulturnih, zabavnih i sportskih događanja.

- Pojedina događanja postala su tradicionalna poput Večeri dalmatinske pisme, Međunarodne smotre folklora, Legende o Miljenku i Dobrili, Kaštelanskih rock večeri, a već dugi niz godina u program manifestacije su uključeni i naši mališani pa smo im ove godine pripremili bojanku s popisom svih događanja koja su namijenjena upravo njima. Više od desetak ribarskih i drugih pučkih fešti u svim dijelovima grada, malonogometni turniri koji okupljaju veliki broj sudionika te druga događanja koja nisu u programu kulturnog ljeta svakako će doprinijeti još ljepšoj atmosferi u našem gradu tako da će zasigurno svi posjetitelji ovogodišnjih događanja pronaći nešto za sebe – kazao je gradonačelnik Denis Ivanović nakon čega je uslijedilo podizanje zastave kulturnog ljeta.

- Kaštela su grad koji je bogat udrugama koje se pripremaju cijele godine kako bi se mogle kvalitetno predstaviti na ovogodišnjem kulturnom ljetu tako da je pred nama mnoštvo koncerata klapske pisme, opernih arija, predstava, promocija knjiga, izložbi i drugih događanja – istaknula je direktorica Turističke zajednice Kaštela Nada Maršić.

Ove večeri svi su mogli uživati u klapskoj pismi ali i u obradama stranih hitova na klapski način koji su posjetiteljima na prepunom brcu izvele klape Bunari i Sebenico, a svakako je ostao upečatljiv nastup kaštelanskih mališana koji su na brce donijeli zastavu kulturnog ljeta i izveli pobjedničku pjesmu s prošlogodišnjeg Malog Splita „Nije lako biti mali“.

 U bogatom programu očekuje nas, između ostalog, koncert Zagrebačkog kvarteta, koji slave 100 godina postojanja, predstava Brodolomke za koju se u Splitu tražila karta više, koncerti klape Cambi i klape Sv. Juraj, Ibrice Jusića, večer posvećena Oliveru Dragojeviću, večer posvećena Jakši Fiamengu, koncert Neverinki povodom 15-og rođendana, koncert klape Štorija za deset godina djelovanja s kojima će pjevati mladi Roko Blažević, nastup stand up komičara Parkovi i nasadi, predstava teatra Planet Art, nastup Zdenke Kovačićek, folklorni nastupi, brojne izložbe, različite pučke fešte, Šalša i salsa, bogat program za najmlađe. Među najvećim događajima su zasigurno Večeri dalmatinske pisme, prva večer u znaku Harija Rončevića, dok je druga natjecateljska na kojoj će nastupiti vrhunske hrvatske klape te Večeri Miljenka i Dobrile, koje će ove godine biti nešto drugačije posložene pa će prve večeri nastupiti renomirani glazbenici poput Jacquesa Houdeka, Zorice Kondža, Tedija Spalata i Ane Opačak.