< Povratak

Program manifestacije "Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju"

Hrvatska udruga Benedikt od 9. do 19. studenog organizira manifestaciju 'Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju'. 

U petak, 9. studenog u 17 sati u Bratskoj kući Kaštel Kambelovcu održat će se tribina 'Transgeneracijski prijenos psihotraume (utjecaj PTSP-a na obitelj)'. Posjet Vukovaru i drugim mjestima u istočnoj Hrvatskoj planiran je za vikend 10. i 11. studenog, a u subotu će se u 19 sati u dvorani Pastoralnog centra sv. Bono Vukovar održati 'Večer domoljubne poezije'. 

Svečano otvorenje manifestacije i predstavljanje knjige 'Katolička crkva u Hrvatskoj i Domovinski rat 1991. – 1995.' je 12. studenog u 18.30 sati u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu. Dan kasnije, u Dominikanskom samostanu u Splitu u 19 sati počinje večer sjećanja na posjet Vukovaru 1998. godine i predstavljanje romana 'Šimun' autorice dr.Zdenke Čorkalo, a u Makarskoj u 18 sati, u dvorani Glazbene škole prikazat će se dokumentarni film 'Srce Vukovara'.

U dvorani župne crkve Gospa u Siti u Strožancu u 19 sati će se prikazati dokumentarni film 'Ovčara – neispričana priča'. U Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu, 14. studenog, u 17 sati održat će se predavanje 'Društvene i odgojne vrijednosti' i igrokaz 'Brod', a u Solinu u Domu kulture Zvonimir prikazat će se dokumentarni film 'Srce Vukovara'.

U 18 sati, 15. studenog, u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu na rasporedu su 'Mladi o Vukovaru i Škabrnji kroz stihove' i prikazivanje dokumentarnog filma 'Magistrala ratnog zločina', u kino dvorani u Trilju prikazat će se film 'Ovčara – neispričana priča', u kino dvorani u Svetom Filipu i Jakovu počinje tribina 'Vukovar – simbol hrvatske pobjede u sjeni lažne stvarnosti' i emisija 'Slika Hrvatske – Vukovar 2012.' U Kaštel Lukšiću u Dvorcu Vitturi u 18.30 prikazuje se film 'Srce Vukovara'. Dan kasnije u Nadbiskupskom sjemeništu Splitu u 18 sati počinje tribina 'Vukovar – simbol hrvatske pobjede u sjeni lažne stvarnosti' i prikazuje se emisija 'Slika Hrvatske – Vukovar 2012.'

Film 'Ovčara - neispričana priča' u Osnovnoj školi u Cisti Velikoj prikazat će se 17. studenog u 19 sati. U nedjelju, 18. studenog, u Škabrnji će biti Kolona sjećanja i misa povodom obljetnice stradanja u Škabrnji 1991. godine, u Kapeli samostana Školskih sestara franjevki na Lovretu u 17.30 sati je sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu, a u Vukovarskoj ulici u Splitu u 18 sati zapalit će se svijeće kao dio spomen čina 'I u mom gradu Vukovar svijetli'

U knjižnici u Podstrani u 18 sati je na rasporedu večer domoljubne poezije, a u Dominikanskom samostanu u Splitu u 19 sati će se predstaviti knjiga 'Lovci na tenkove' autora Igora Petrića i time će završiti ovogodišnji 'Tjedans jećanja na Vukovar i Škabrnju'.