< Povratak

Predstava “Ježeva kućica” u botaničkom vrtu OŠ Ostrog

Predstava “Ježeva kućica” u botaničkom vrtu OŠ Ostrog

U okviru 20. Kaštelanskog kulturnog ljeta večeras 16. srpnja 2018. s početkom u 20 sati u školskom botaničkom vrtu OŠ Ostrog u Kaštel Lukšiću održat će se predstava za djecu “Ježeva kućica” u izvedbi zagrebačkog Kazališta Smješko. Organizator događanja je Grad Kaštela, a ulaz za sve posjetitelje je slobodan.

Kazalište Smješko pripremilo je za svu djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta predstavu o Ježurki Ježiću, slavnome lovcu, prema svima poznatom tekstu Branka Ćopića “Ježeva kućica”. Predstava je mali mjuzikl, a glazba je originalna glazba iz audio zapisa, nastalog prije 20 godina, na kojoj su odrasle mnoge generacije. Originalni tekst, sjajni glumci i lutke razlog su više zašto ovu predstavu vrijedi pogledati. Na lak, zaigran način djeca zajedno s poznatim likovima odlaze u svijet šume koja nije samo ispričana priča, ona je i puna korisnih savjeta o dobroti, o ljubavi prema svom domu, tako da uz zabavu djeca upoznaju svijet kazališta i književnosti na neposredan način.

U dvorcu Vitturi bit će otvorena izložba pod nazivom „Pejsaži našeg kraja“ večeras u 21 sat, a donosi slike s dalmatinskim motivima nastale u raznim tehnikama. Organizator izložbe je likovna udruga „Emanuel Vidović“.