< Povratak

Počinju 8. Dani Kaštelanskog kazališta

Počinju 8. Dani Kaštelanskog kazališta

Osmu godinu za redom na području Kaštel Lukšića u Kulturnom centru održavaju se 8. Dani Kaštelanskog kazališta. Manifestacija je to koja njeguje dramski izričaj, kako profesionalnog tako i amaterskog tipa. Kao i dosad, imamo brojne goste iz svih dijelova Lijepe naše, ali i goste iz Mostara (BiH), Crne Gore… Uz brojne predstave koje će se održati, poseban naglasak je i na najmlađima.

Dani se otvaraju u subotu 1. rujna s početkom u 18 sati radionicom Kamishibai Rome Tomašević. Riječ je o japanskom teatru i načinu kako nekome ispričati priču kroz slike koje je dijete samo osmislilo. U 20 sati slijedi monodrama mostarskog glumca Ive Krešića „Smeće“, a u režiji Maria Kovača nastala na stvarnim događajima iz glumčeva života.

Nedjelja 02. rujna također donosi bogat sadržaj. Tako će se sve odvijati oko premijere nove predstave Kaštelanskog kazališta, „Krijesnica“. U  17 sati Kristina Uvodić započinje s likovnom radionicom za djecu „Pronađi put“ koja je također nastala po motivima „Krijesnice“.

U 18 sati predviđeno je upoznavanje s autoricom slikovnice „Krijesnica koja se zove baš kao i ti“ Nataše Jukić koja će nam predstaviti svoj dosadašnji rad.

U 19 sati premijera predstave „Krijesnica“ čiju režiju, dramaturgiju i glazbu potpisuje Siniša Novković, glumac GKM-a koji iza sebe ima već niz glumačkih,ali i režijskih ostvarenja. U predstavi sudjeluju glumci Kaštelanskog kazališta. Igrokaz je namijenjen najmlađima,ali i odraslima koji još čuvaju dijete u sebi. Iza slijedi druženje s organizatorima i glumcima. Cijena ulaznice za dramski program je 20,00kn, za igrokaze 10,00kn, dok su radionice besplatne.