< Povratak

Objava biračima s područja Grada Kaštela

Gradsko vijeće Grada Kaštela, na 8. sjednici održanoj dana 2. svibnja 2022. godine, donijelo je Odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Kaštela.

Za dan održavanja izbora određena je nedjelja 25. rujna  2022.

Pozivaju se birači s područja Grada Kaštela da izvrše pregled, dopunu i ispravak  podataka upisanih u registar birača u Upravnom odjelu za opću upravu Kaštel Sućurac, Braće Radića 1, radnim danom od 08,00 – 13,00 h.

Zahtjevi se mogu podnositi zaključno do srijede 14. rujna 2022.

Popis birača sastavlja se za izbore na području Grada Kaštela a sadrži birače koji imaju prebivalište na području Grada Kaštela.

Podsjećamo birače, da je uvjet za ostvarivanje prava glasovanja važeća osobna iskaznica. Naime, samo birači koji imaju važeće osobne iskaznice ulaze u popis birača, odnosno nalazit će se na izvacima iz popisa birača koji će biti dostavljeni na biračka mjesta.

Iznimno, osobne iskaznice koje su istekle nakon 11. ožujka 2020., kada je donesena Odluka o proglašenju epidemije bolesti COVID-19, i slijedom toga izmijenjen Zakon o osobnoj iskaznici, smatraju se važećim pa će birači kojima je osobna iskaznica istekla počevši od 11. ožujka 2020. biti u popisu birača.

Birači koji prilikom dolaska na biračko mjesto, utvrde da nisu upisani u izvatke iz popisa birača, mogu na dan održavanja izbora dobiti potvrdu za glasovanje (npr. birači koji nemaju važeće osobne iskaznice) u Upravnom odjelu za opću upravu Kaštel Sućurac.