< Povratak

Objava biračima: Izbori za Predsjednika Republike Hrvatske

Objava biračima: Izbori za Predsjednika Republike Hrvatske

Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o raspisivanju izbora za Predsjednika Republike Hrvatske. Za dan održavanja izbora  određena je nedjelja, 22. prosinca 2019. godine. To znači da od dana stupanja na snagu Odluke o raspisivanju izbora, odnosno 21. studenoga, počinju teći rokovi za obavljanje izbornih radnji koje su dužni poštovati svi sudionici u postupku izbora. U slučaju da bude potreban drugi krug izbora, on će se održati u nedjelju 5. siječnja 2020. godine.

Birači mogu pregledati te zatražiti dopunu ili ispravak podataka upisanih u registar birača u službi za opću upravu ureda državne uprave u županiji prema mjestu svog prebivališta svakim radnim danom u radno vrijeme ureda, a u subotu 7. prosinca 2019. u vremenu od 8:00 do 14:00 sati. Nadležni ured za Kaštela nalazi se u zgradi Gradske uprave u Kaštel Sućurcu, a detaljnije obavijesti bit će objavljene na internetskim stranicama nadležnih ureda.

Više informacija o predsjedničkim izborima možete pronaći na stranicama DIP-a.

https://www.izbori.hr/site/izbori-referendumi/izbori-za-predsjednika-republike-hrvatske/izbori-za-predsjednika-republike-hrvatske-2019-2137/2137