< Povratak

Obavijest strankama i djelatnicima prilikom dolaska u prostorije Gradske uprave

Stožer civilne zaštite RH u cilju sprečavanja širenja zaraze koronavirusom predstavio je novu sigurnosnu mjeru obveznog testiranja za dužnosnike, službenike u državnim i javnim ustanovama, službenike u područnoj i regionalnoj samoupravi, zaposlenike ustanova i trgovačkih društava čiji je osnivač RH, kao i jedinice lokalne i regionalne samouprave.

Slijedom te odluke, svi zaposlenici Grada Kaštela i gradskih ustanova, kao i građani, obavezni su od 16. studenoga 2021. EU potvrdu ili odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju predočiti prilikom ulaska u prostorije gradske uprave, odnosno dati na uvid ovlaštenoj osobi.

Djelatnicima i strankama se dopušta ulaz u službene prostorije u slučaju da su cijepljeni već prvom dozom cjepiva, bez obzira na datum primanja prve doze. Kao dokaz, osoba je dužna pokazati cjepni karton i ne treba se testirati.

Djelatnik ili stranka koja ulazi u službene prostorije, kao dokaz da se ne mora testirati, može priložiti i potvrdu liječnika obiteljske medicine ako je unatrag 12 mjeseci proglašena takozvanim vjerojatnim slučajem ili je unatrag 12 mjeseci preboljela COVID 19.

Svi korisnici javnih športskih objekata moraju imati neku od navedenih potvrda. Za zaposlenike je odgovoran ravnatelj Javne ustanove športski objekti, a za sportska događanja organizatori, bez obzira radi li se o utakmici ili treningu. Izuzeti su sportaši do 16 godina.

Svi zaposlenici i korisnici Gradske knjižnice Kaštela trebaju imati potvrde, a izuzeti su korisnici knjižnice do 16 godina.

Svi zaposlenici javnih službi bez obzira rade li na otvorenom ili u zatvorenom prostoru trebaju priložiti neki od dokaza.

Testiranje za djelatnike Grada Kaštela i gradskih tvrtki povoditi će se u prizemlju zgrade gradske uprave dvaput tjedno.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko – dalmatinske županije svaki dan će provoditi testiranja u Kaštel Sućurcu u prostorima patronaže Doma zdravlja, kao i na ulazu u Zračnu luku na Resniku.

Popis oko 6500 ovlaštenih testnih mjesta objavljen je na mrežnim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite, Ministarstva zdravstva, HZZO-a i HZJZ-a.