< Povratak

Nedjelja u znaku manifestacije "Jesen u Kaštelima"

Nedjelja u znaku manifestacije "Jesen u Kaštelima"

Manifestacija „Jesen u Kaštelima – Sajam plodova zemlje“ te 22. Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje održat će se ove nedjelje 21. listopada na brcu u Kaštel Kambelovcu u povodu Svjetskog dana hrane. Cilj manifestacije je promocija tradicijskih djelatnosti kaštelanskog kraja, koja počinje već od 9 sati, dok je u 10 na rasporedu svečano otvorenje uz kulturni i gastro program.

Nakon toga uslijedit će blagoslov kruha i plodova zemlje, zatim će nastupiti KUD-ovi, klape i djeca, posjetitelji će obići štandove i degustirati jela, a na kraju će se sudionicima podijeliti zahvalnice. Također posjetitelji će moći razgledati izložene milenijske fotografije Šime Strikomana.
„Jesen u Kaštelima – Sajam plodova zemlje“ objedinjena je s manifestacijom Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, kojom se želi oživjeti i očuvati tradicija te prenijeti na mlade generacije tradicijska priprema hrane, slastica i ostalih jela i pića. Sve se to događa kroz kvalitetnu i autentičnu interpretaciju enogastro ponude Kaštela i Dalmacije. Na taj se način pridonosi i promociji grada Kaštela, ali i unapređenju kvalitetnijih turističkih sadržaja u razdoblju posezone.
S obzirom na činjenicu da poljoprivreda u Kaštelima ima dugu i bogatu tradiciju, upravo je otkriće Kaštelanskog crljenka, sinonima vinske sorte Zinfandel promovirao to mjesto u jednu od najpoznatijih vinskih destinacija u svijetu. S ciljem promocije toga brenda, u sklopu „Jeseni u Kaštelima – Sajma plodova zemlje“ moći će se degustirati kaštelanska vina uz authohtona jela.

Organizator je Udruga za promicanje kvalitete života, kulturnih vrijednosti i baštine „Šušur“ u suradnji s Turističkom zajednicom grada Kaštela, Gradom Kaštela te kaštelanskim udrugama i odgojno-obrazovnim ustanovama.

U slučaju lošeg vremena, manifestacija će se održati u Bratskoj kući na brcu u Kaštel Kambelovcu.