< Povratak

Nastavak projekta 'Zaželi - Grad Kaštela'!

Uskoro potpisivanje ugovora i realizacija projekta

Odlukom o financiranju Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, 11. listopada 2022. godine, odobren je projekt „Zaželi 2 – Grad Kaštela“. Projekt će se provoditi u partnerstvu s Udrugom sv. Jeronim, Centrom za socijalnu skrb Split podružnica Kaštela i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područna služba Split. Vrijednost projekta je 741.600,00 HRK.

Radi se o dugo očekivanom nastavku projekta „Zaželi – Grad Kaštela“, u kojem se očekuje zapošljavanje 15 nezaposlenih žena, sa najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, koje će skrbiti o najmanje 90 korisnika. Na taj način, omogućuje se pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina. Osnažuje i unaprjeđuje se radni potencijal ciljne skupine, odnosno ublažavaju se posljedice njihove nezaposlenosti, rizika od siromaštva i socijalne isključenosti. S druge strane, projektom se potiče socijalna uključenost i povećanje kvalitete života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

U narednim danima se očekuje potpisivanje Ugovora, te se kreće u realizaciju projekta, a prvi korak će biti raspisivanje Natječaja za potporu i podršku starijim i/ili nemoćnim osobama.