< Povratak

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i u Kaštelima

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i ove će se godine obilježiti u Kaštelima paljenjem svijeća i svetim misama.

Hrvatski sabor donio je 29. listopada 1999. Odluku o proglašenju dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kako bi se dostojanstveno i primjereno odala počast svim sudionicima obrane Vukovara, grada – simbola hrvatske slobode.

Republika Hrvatska tako svake godine 18. studenog obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, žrtvu koju je podnio grad heroj i svojim padom prije 26 godina omogućio stvaranje temelja za obranu Hrvatske. Diljem Hrvatske, u gradovima i Vukovarskim ulicama bit će odana počast svima koji su izgubili život braneći Vukovar i obiteljima svih stradalih.

Predstavnici Grada Kaštela na čelu s gradonačelnikom Denisom Ivanovićem, gradski vijećnici , učenici osnovnih škola i ostali građani, odat će počast žrtvi Vukovara u subotu (17.studenog) paljenjem svijeća u Vukovarskoj ulici u Kaštel Starom. U 18 sati započinje paljenje svijeća od igrališta Vala prema đardinu.

U Kaštel Sućurcu, također će se moći zapaliti svijeće u ulici Vukovarskih heroja u subotu 17. studenog nakon mise u crkvi sv. Jurja mučenika koja počinje u 18 sati.

Pozivamo sve građane da se pridruže u odavanju počasti herojskom gradu paljenjem svijeća.