Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Započela realizacija projekta Aglomeracija Kaštela-Trogir

Ugovor za izgradnju dijela sekundarne kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području grada Kaštela potpisali su u Splitu predstavnici Vodovoda i kanalizacije Split kao investitora i Strabaga kao izvođača radova.

Ugovor su potpisali direktor VIK-a Tomislav Šuta i ovlašteni punomoćnik Strabaga Walter Renner, uz prisustvo predstavnika Hrvatske elektroprivrede i Hrvatskog telekoma.

Ovaj ugovor za investiciju vrijednu više od 263 milijuna kuna predstavlja prvi korak u realizaciji projekata poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture šireg splitskog područja, odnosno aglomeracija Kaštela-Trogir i Split-Solin vrijednih ukupno 3,2 milijarde kuna, koji se sufinanciraju sredstvima europskih strukturnih i investicijskih fondova kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija. Ugovoreni radovi na području Kaštela predviđanju izgradnju više od 60 kilometara odvodnih cijevi, 25 kilometara vodoopskrbnih, od čega će se u dužini četiri kilometra postaviti potpuno nove cijevi, dok ostatak predstavlja rekonstrukciju te crpne stanice Sućurac 3 i cjevovoda od crpne stanice Štafilić, do odvojka za Rudine. Rok za završetak radova je 36 mjeseci.

Ugovor za izgradnju dijela sekundarne kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području grada Kaštela dio je projekta Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela - Trogir, ukupne vrijednosti 1,43 milijarde kuna, kojega s 803 milijuna kuna sufinancira Europska unija iz kohezijskog fonda kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Izvor: privredni.hr