Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Započela izgradnja dječjeg igrališta u Kaštel Sućurcu poviše magistrale

Grad Kaštela nastavlja s proaktivnom demografskom i socijalnom politikom kako bi velikom broju mladih obitelji na području cijelog grada osigurali što bolje uvjete za život. Naime, započeli su radovi na izgradnji još jednog dječjeg igrališta. Ovoga puta riječ je o novom igralištu koje se gradi u Kaštel Sućurcu poviše magistrale gdje živi veliki broj obitelji s djecom

- Novo dječje igralište imat će rekreativni dio, teren za nogomet i košarku, dječja igrala i klackalice kao i svu potrebnu opremu. Riječ je o zemljištu koje je Gradu Kaštela na korištenje dala tvrtka Cemex. Što se tiče građevinskih radova uloženo je 300 000 kuna, a još toliko uložit će se u nabavku opreme za igralište tako da je vrijednost cjelokupne investicije 600 000 kuna. Završetak radova previđen je za otprilike dva tjedna. Ovo je samo jedno u nizu investicija na uređenju dječjih igrališta kojih na području našeg grada ima više od 30 – kazao je gradonačelnik Denis Ivanović koji je zajedno sa svojim zamjenikom Grgicom Benutićem obišao gradilište.

Novo dječje igralište u Kaštel Sućurcu izgledat će slično kao novouređeno igralište u Kaštel Kambelovcu koje je također smješteno poviše magistrale, a ovom prilikom gradonačelnik je najavio i skori početak radova na izgradnji dječjeg igrališta u Kaštel Gomilici.