Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

VJERONAUČNA OLIMPIJADA U KAŠTELIMA

vjerouiteljska_olimpijada
U OŠ Prof. Filip Lukas, u Kaštel Starome, u srijedu, 24. veljače, održana je vjeronaučna olimpijada za osnovne škole s područja Splitsko-makarske i Hvarske nadbiskupije, na kojoj je sudjelovalo ukupno 26 ekipa učenika, koje su ostvarile najbolje rezultate na proteklom međuškolskom natjecanju.


Okupljenim učenicima i njihovim nastavnicima najprije se obratio ravnatelj Škole Petar Mustapić, koji je kazao kako su počašćeni što je škola domaćin. Natjecanje je posvečeno godišnjici Bl. Alojzioja Stepinca, čiji je sljedbenik bio i prof. F. Lukas.

Nazočne je pozdravio i gradonačelnik Josip Berket: „ Posebna mi je čast biti ovdje nazočan, hvala što ste me pozvali da, zajedno s mojim suradnicima, budemo dio ove vaše fešte. Želim poručiti djeci i njihovim roditeljima da se zajedno molimo za naše učitelje, nastavnike, vjeroučitelje i svečenike, neka nam primjer bude bl. Alojzije Stepinac“ kazao je gradonačelnik Berket pozdravljajućiu sve nazočne.

Svim sudionicima programa zahvalio je i čestitao mr.don Josip Periš, predstojnik Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije, koji je bio ganut nastupom učenika na prigodnoj svečanosti otvaranja Olimpijade. Don Periš je naglasio kako nikada na nadbiskupijskom natjecanju nije bilo tako visoko izaslanstvo, predvođeno gradonačelnikom Josipom Berketom, zamijenicom Marinkom Parčinom i predsjednikom Gradskog vijeća, Darkom Varnicom.

Inače, na natjecanju su sudjelovale ekipe učenika iz čak pet kaštelanskih osnovnih škola.

 

vjerouiteljska_olimpijada_1