Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

VIDEO: Održana 13. sjednica Gradskog vijeća

Sjednica Gradskog vijeća, 13. po redu u ovom sazivu, započela je usvajanjem zapisnika s 12. sjednice nakon čega je došlo do izmjene vijećnika u redovima SDP-a. Svoj mandat iz stanja mirovanja, tijekom kojeg ga je mijenjala vijećnica Ivana Marasović, ponovno je aktivirao vijećnik Matko Kuzmanić, a u vijećničke klupe po prvi put u ovom sazivu sjeo je Filip Plećaš koji je pred gradskim vijećnicima dao prisegu i tako zamijenio Tonija Rokova koji zbog osobnih razloga ne može obavljati dužnost vijećnika.

 

Nakon vijećničkih pitanja, vijećnici su usvojili Prijedlog odluke o imenovanju Ivana Šute ravnateljem Muzeja grada Kaštela. Prijedlog odluke o visini paušalnog poreza po krevetu odnosno smještajnoj jedinici u kampu prošao je jednoglasno što znači da se porez privatnim iznajmljivačima neće povećavati. Najveći broj točaka dnevnog reda odnosio se na komunalne usluge među kojima je usvojen Prijedlog odluke o dodjeli obavljanja javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada na području grada Kaštela trgovačkom društvu Zeleno i modro d.o.o.

 

Također, usvojeni su Prijedlozi odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Kaštela za 2018. godinu, Prijedlog odluke o uključivanju Grada Kaštela u provedbeni program izgradnje stanova po Programu društveno poticane stanogradnje – POS i Prijedlog odluke o javnom redu i miru.

Cjelokupnu snimku 13. sjednice Gradskog vijeća možete pogledati ispod teksta:

Poveznice