Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Večeras otvorenje Adventa grupom VIVA, u subotu Donna i otvaranje 'Kaštelanske adventske bajke'

Kako smo najavili, večeras s početkom u 21 sat grupa VIVA otvara „Advent u Kaštelima 2023.“.

Viva je mala velika grupa koja tiho i predano radi punih dva desetljeća šuljajući se najviše našom lipom Dalmacijom, a često i mnogo dalje.

„Kroz cijelu karijeru pomalo smo i strpljivo rasli i emocionalno i glazbeno da bi danas došli u zreo prostor gdje odlično funkcioniramo između rada i stvaralaštva. Za sobom imamo jedan studijski album sa nekoliko odličnih pisama koje su na našu radost ostale u narodu. Valjda je cilj svakog čovika i glazbenika ostavit trag, biti inspiracija.” – stoji na službenoj web stranici grupe VIVA.

Svojim hitovima „Šteta duše, šteta tila“, „Bože gdje je“,  „Volin sve bilo“, „Dva smo života“, „Prava rič“ te obradama poznatih glazbenika zasigurno će razveseliti mnogobrojnu publiku.

U subotu, 2. prosinca dječjom predstavom „Djed i vilenjaci” u izvedbi klauna Šarenka s početkom u 17 sati otvara se „Kaštelanska adventska bajka”.  

Čarobna božićna priča Djedovih glavnih pomoćnika Vilenjaka o Božiću, blagdanima, ljubavi, prijateljstvu i pomaganju drugima. Odgovara na sva djeci zanimljiva pitanja. Kako se pripremaju pokloni za svu djecu? Kako se Vilenjaci slažu međusobno i ide li baš sve po planu? Sve ovo, i više, saznajte u ovoj hit predstavi koja je ispunjena čarolijama, plesom, pjesmom i zabavno humorističnim odnosom dvojice vilenjaka koji zajedno s djecom dočekuju glavnog gosta Djeda Božićnjaka koji nosi posebnu poruku i darove za djecu.

U predstavi se koriste njihove dječje božićne pjesme koje se nalaze na CD-u „Zima”.

Isti dan, s početkom u 21 sat održat će se  koncert Zorice Andrijašević Donne koja je karijeru započela kao 'Funky Lady'kako se zvao i njezin prvi album i prvi hit 2000. godine. Zorica se okušala kao dance izvođačica s pjesmama:  'Taj zadnji put', 'Tvoj početak i kraj' (duet s Azzurom) i 'Te quiero amor'.

Suradnja s brojnim autorima i izvođačima, Nenom Belanom, Borisom Đurđevićem, Deanom Dvornikom, Mladenom Grdovićem i ostalima, kasnije je sve više došla do izražaja pa je sve veći i njezin autorski angažman. Uz Lea Škaru, napisala je mnoge poznate pjesme u izvedbi drugih izvođača i grupa.

U nedjelju, 3. prosinca, očekuje vas još jedna predstava za djecu „Spremanje za sv. Nikolu” u izvedbi kazališta Smješko.

Draga djeco, dolazi nam Sveti Nikola! Ali pokloni još nisu spremni… Naša mala pomagačica Božica spava, a svuda je i nered. Što će Sveti Nikola napraviti, kako bi pomogao Božici oko spremanja pogledajte u novoj Božićnoj predstavi u režiji Mirte Zečević.  Glume: Korana Ugrina /Lidija Kraljić i Dušan Gojić  

Početak predstave je u 17 sati.

VAŽNA OBAVIJEST: U SLUČAJU NEPOVOLJNIH VREMENSKIH UVJETA, DJEČJI PROGRAM ĆE SE ODRŽATI U DVORCU VITTURI U ISTO VRIJEME!

Dođite i postanite dio naše božićne priče!

Ulaz na sva događanja je slobodan!