Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Uručeni ugovori u okviru Poziva „ZAŽELI KAŠTELA“ vrijedni 990 tisuća eura

Danas je u Gradskoj vijećnici grada Kaštela uručeno i potpisano ukupno 20 ugovora za projekt u okviru Poziva „Zaželi Kaštela“ , vrijedna 990 tisuća eura bespovratnih sredstava, koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda plus.

Gradonačelnik Denis Ivanović je pozdravio prisutne, iskazao veliku podršku ovom projektu te uputio samo jednu molbu pružateljicama usluga projekta, a to je da korisnicima ovog projekta pristupe s razumijevanjem i strpljivošću.

Navedenim ugovorima omogućeno je zapošljavanje ukupno 20 žena na vremenski period od 33 mjeseca koje će pružati usluge potpore i podrške za najmanje 120 korisnika projekta odnosno osoba starijih od 65 godina i osoba s invaliditetom.

Grad Kaštela i Udruga sv. Jeronim iz Kaštel Gomilice koja je ujedno i partner ovog projekta, su zapošljavanjem po deset (10) pružateljica usluga osigurali aktivnosti kojima će se korisnicima projekta organizirati prehrana, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba.

Ostale aktivnosti u okviru projekta jesu praćenje i kontrola izvršenih usluga, komunikacija i vidljivost te upravljanje projektom i administracija.

Provođenjem projekata u okviru Poziva „Zaželi Kaštela“ osigurava se povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

U sklopu projekta predviđena je nabava i podjela kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

Razdoblje provedbe je od 2. travnja 2024. g. – 1. veljače 2027. g.

Ugovore su uručili Vladimir Pilepić, savjetnik za fondove Europske unije Grada Kaštela i Bernarda Janković, koordinatorica projekta Udruge sv. Jeronim.