Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Umjesto Adventa u Kaštelima, donacije KBC-u Split i udruzi 'Naša dica'

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije zbog pandemije koronavirusa, u Kaštelima se ove godine neće održavati brojna adventska događanja. Umjesto koncerata, predstava i igrokaza za djecu, Grad Kaštela će donirati ukupno 300 tisuća kuna KBC-u Split i udruzi 'Naša dica'

- Adventska događanja u našem gradu prije početka pandemije, zabilježila su rekordnu posjećenost. Imali smo više od mjesec dana događanja uz velike estradne zvijezde i dječji program u Novom parku u Kaštel Lukšiću. Ove godine nažalost, to nismo u mogućnosti realizirati zbog epidemiološke situacije pa smo odlučili sredstva za adventska događanja usmjeriti onima kojima najviše trebaju. Naime, Grad Kaštela će za potrebe KBC-a Split kupiti 6 monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata, a udruzi roditelja djece s posebnim potrebama 'Naša dica' donirati iznos od 150 tisuća kuna. Nadam se da ćemo već iduće godine imati advent za pamćenje i da će ova situacija završiti što prije – poručuje gradonačelnik Denis Ivanović napominjući da započinje božićno kićenje i uređenje Kaštela za koje su i ove godine zaduženi djelatnici Vlastitog pogona.

Paljenje četiriju adventskih svijeća održat će se, kao i prethodnih godina, u Đardinu u Kaštel Novom svake subote došašća u 18:30 sati. Paljenje prve svijeće na rasporedu je u subotu, 27. studenoga.