Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

U Radunu uređenje ugibališta s nadstrešnicama, u Kaštel Sućurcu izgradnja nogostupa

S obzirom da je u ovom trenutku aktivno više desetaka lokacija na kojima su u tijeku građevinski radovi, Kaštela su najveće gradilište u Dalmaciji. Ovoga puta, dio Raduna pored željezničke pruge, dobiva novo ruho. Nakon što je u listopadu prošle godine uređena Ulica Zagorski put, proteklih dana započeli su novi radovi na izgradnji autobusnog ugibališta s autobusnom nadstrešnicom, 12 parkirališnih mjesta za automobile i dva parkirališna mjesta za autobuse. Uz nogostup će se postaviti metalna ograda radi sigurnosti pješaka. Napravljena su tri temelja za postavljanje javne rasvjete i ostavljen je prostor za sadnju nekoliko stablašica.  U cijeloj dužini nogostupa obaviti će se rekonstrukcija ceste. Vrijednost radova je 200 tisuća kuna.

Osim toga, nedavno su naručene i montirane četiri autobusne nadstrešnice s klupom nad betonskom podlogom u Zagorskom putu i na Putu Malačke u Kaštel Starom, a za investiciju je izdvojeno više od 100 tisuća kuna.

U tijeku su radovi i u dijelu Kaštel Sućurca. Naime, u Ulici dr. Ante Starčevića radi se obostrani nogostup dužine 130 metara. Napravljen je potporni zid dužine 12 metara i prostor dužine 70 metara za sadnju zelenila. Na dužini od 70 metara obavlja se rekonstrukcija ceste, nakon koje slijedi asfaltiranje. Vrijednost radova iznosi 170.000,00 kuna.

- Ovo je samo jedan dio investicija koje su predviđene do kraja godine. Za građenje komunalne infrastrukture iz proračuna Grada Kaštela izdvojeno je 25 milijuna kuna, dok će za održavanje komunalne infrastrukture do kraja 2021. biti utrošeno gotovo 33 milijuna kuna – ističe gradonačelnik Denis Ivanović.