Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

U Kaštelima postavljena prva teretana na otvorenom

Nakon uređenja više od 30 dječjih igrališta po cijelom gradu, u Kaštelima pokraj vile Nika, postavljena je prva teretana na otvorenom.  Riječ je o tri sprave za vanjsku teretanu koje su privremeno postavljene na javnoj površini kako bi za početak utvrdili koliki je interes mladih za ovakvu vrstu aktivnosti, a treneri iz splitskog fitnes centra prezentirali su kako se sprave pravilno koriste

- Rijetki se gradovi mogu pohvaliti ovakvom vrstom sadržaja. Interes naših sugrađana je izuzetno velik što smo imali priliku uvjeriti se u proteklih nekoliko dana otkad su sprave postavljene na ovoj lokaciji tako da će one ovdje i ostati. S vremenom ćemo pokušati pronaći još nekoliko lokacija za ovu svrhu jer je boravak na otvorenom i bavljenje tjelesnom aktivnošću zaista važan čimbenik za podizanje kvalitete života stanovnika našeg grada – kazao je gradonačelnik Denis Ivanović koji je obišao prvu kaštelansku vanjsku teretanu.

Kako bi se dodatno motiviralo obitelji s djecom na provođenje slobodnog vremena vani, na otvorenom, u svako doba, formiran je set opreme koji potiče na kretanje i socijalizaciju te djeluje kao poticajni okolišni čimbenik za rano usvajanje zdravih stilova života. Za nabavu opreme na ovoj lokaciji Grad Kaštela će izdvojiti oko 100 tisuća kuna.

Postavljanjem sprava za vježbanje na otvorenom, gradske službe nastavljaju s uređenjem gradskih površina koje ovakvim sadržajima postaju još privlačnije korisnicima svih generacija kojima je korištenjem ovih sprava osigurana učinkovita rekreacija.