Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

U DVD Kaštela stiglo novo specijalno vatrogasno vozilo

U prostorijama Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije u četvrtak su uručeni ključevi specijalnih vatrogasnih vozila predsjednicima i zapovjednicima DVD-ova Hvara, Komiže, Makarske, Trogira, Okruga, Sućurja i Kaštela.

Tako je u DVD Kaštela stigla vatrogasna auto cisterna kapaciteta 8 tisuća litara vode i 500 litara pjenila koja je opremljena s raznim armaturama koje će uvelike pripomoći u intervencijama vatrogasnog društva.

 -Sretni smo i zadovoljni i nakon dužeg niza godina smo u biti krenuli jednim normalnim putem u opremanju svih zadaća koje se ispred nas postave. Posjedujemo sada jednu zavidnu opremu u samom društvu i podigli smo jedan nivo zaštite od požara na području grada na veći nivo – kazao je vatrogasni zapovjednik DVD-a Kaštela, Roko Maletić.

Nabava specijalnih vatrogasnih vozila je s ciljem opće sigurnosti  građana, a  vozila će već danas biti funkcionalna te će biti na koristi svima nama, ali i građanima, kazao je prilikom primopredaje ključeva županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina.

- Želim vam svima mirno i opušteno ljeto, volio bih da ovo ljeto prođe bez požara. Kolegama vatrogascima želim da ova vozila što više koriste za obuku, a što manje na terenskim intervencijama – istaknuo je Glavina.

Ova prva grupa vozila nabavljena je na inicijativu Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije, a uz potporu Županije te gradova i općina.

- Meni se u ne tako davnoj povijesti ovo činilo potpuno nestvarno za realizirati. Uspjeli smo realizirati jedan veliki i važni projekt kupovine 16 modernih specijalnih vozila za vatrogasne postrojbe. Čestitam vam zbog toga što sam i ja bio u sumnji hoće li uspjeti realizacija ovog projekta, nisam bio siguran u uspjeh, ali došao je današnji dan, uspjeli smo - kazao je župan Blaženko Boban.

 

Tekst: PGK

Foto: DVD Kaštela