Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Tjedni pregled događanja u sklopu programa Kaštelanskog kulturnog i zabavnog ljeta

Brojna događanja u sklopu Kaštelanskog kulturnog i zabavnog ljeta, Kaštelane i njihove goste očekuju i ovoga tjedna. Večeras je na rasporedu program za djecu u sklopu tradicionalne glazbeno-scenske manifestacije „Ljetna škrinjica“, koju organizira SAU „Putalj“. Večeras će tako s početkom u 20.30 sati u parku ispod kina Sv. Juraj djeca pokazati što su sa svojim voditeljicama pripremala proteklih mjeseci, a biti će pjesme, plesa i glume.

U srijedu 3. srpnja u lukšićkom Novom parku s početkom u 21 sat, samostalni koncert će održati klapa Cambi. Prilika je to za sve da dođu uživati u pjesmi poznate i priznate kaštelanske klape.

Od četvrtka 4. srpnja u Muzeju Grada Kaštela u dvorcu Vitturi moći će se razgledati gostujuća izložba „Afrička zbirka franjevačkog samostana Tomislavgrad“.  Otvorenje izložbe predviđeno je u 20.30 sati, a posjetitelji će moći pogledati predmete koje su po povratku iz misija u Africi kao poklone donosili hercegovački misionari. Izložba će biti otvorena do 31. srpnja.

U četvrtak 4. srpnja u Gospojskoj štradi u Kaštel Sućurcu s početkom u 20.30 sati, u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela održati će se glazbeno-poetska večer „U sjećanje na Luka Paljetka“. Biti će to večer pjesme i stiha u čast na nedavno preminulog književnika i akademika.

U petak 5. srpnja KUD Ante Zaninović organizira tradicionalni godišnji koncert „Ispod balature“ na kojem će uz domaćine na brcu u Kaštel Kambelovcu, s početkom u 21 sat nastupiti i gosti iz Pazina i Bilja. Posjetitelji će moći uživati u folklornoj tradiciji Dalmacije, ali i ostatka Hrvatske.

Petak je rezerviran i za „Bilu noć na Gojači“ koju organizira udruga navijača Hajduka Kaštel Sućurac, a uz ponudu hrane i pića okupljene će zabavljati grupa Viva. Najavljeni početak fešte je od 19 sati na Gojači.

U subotu 6. srpnja u Dudanovom parku u Kaštel Kambelovcu pred publiku će izaći glumci i glumice dječjeg kazališta „Škatula“,  a sve u sklopu večeri dječjih igrokaza „Dječja mašta može svašta“. Početak je u 20 sati, a uz kaštelanske glumce nastupiti će i njihove prijateljske dramske skupine.

Također u subotu, od 19 sati na igralištu pokraj župne crkve u Kaštel Lukšiću započinje tradicionalni malonogometni turnir „Prvenstvo svita na male branke“ na kojem će kao i godinama do sada svoje nogometne vještine pokazati brojne ekipe.

U nedjelju 7. srpnja u Dudanovom parku u Kaštel Kambelovcu od 18 sati na rasporedu je sportsko rekreativna manifestacija „Zelena fešta“ i „Timbar“ koju uz sadržajan program organiziraju udruga „Kućica sretnog djetinjstva“ i udruga „Karol Wojtyla“.