Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Svečano otvorenje Kaštelanskog kulturnog ljeta 2022. godine!

U organizaciji Grada Kaštela održan je koncert Gorana Karana na portu u Kaštel Starom povodom svečanog otvorenja 24. Kaštelanskog kulturnog ljeta koje ove godine broji oko 60 kulturnih, zabavnih i sportskih događanja.

Gradonačelnik Denis Ivanović se zahvalio prisutnima na dolasku te kazao - Raduje me što smo na novouređenoj lokaciji i što smo, napokon, nakon tri godine bez maski, kao 2019. godine.

U bogatom repertoaru Goranovih skladbi i njegovoj duhovitosti, zajedno sa bendom Vagabundo uživala je publika svih generacija, i to u zaista zavidnom broju. Koncert je otvoren pjesmom  „Vitre moj”, nastavilo se pjesmama  „Manta me jubav”,  „Putujen tamo”,  „Kad ti srce ne piva”,  „Ne šalji lađe od tuge”,  „Ostani”,  „Tu non llores mi querida”,  „Vagabundo”, a završen je hitom Borisa Dvornika koji je publiku vratio u neka prošla vremena -  „Naše malo misto”.

- Nama je velika čast, stvarno, moram vam reć, što ste nas zvali.  Hvala vam! Prvi put u svojih pedeset i osam godina pivan u Kaštelima i to baš na otvorenju nove - stare lučice, kazao je Goran.

Početkom tjedna publika će moći uživati u koncertu u izvedbi Hrvatskog glazbenog društva Biranj u Kaštel Lukšiću, događanje za idući dan seli se u Kaštel Sućurac  na književno-glazbenu večer koju je organizirala Gradska knjižnica Kaštela pod nazivom „Zvjezdana prašina“ , zatim slijedi otvaranje izložbe „U škrinji i pred ogledalom“ u organizaciji Muzeja grada Kaštela, potom svečani ljetni koncert HPD Bijaćka vila koji su ujedno i organizatori te večeri. Nismo zaboravili ni one najmlađe pa u subotu, 9. srpnja, u organizaciji Dječjeg kaštelanskog kazališta Škatula u Dudanovom parku u Kaštel Kambelovcu s početkom u 21 sat slijedi dramski program za djecu pod nazivom „Dječja mašta može svašta 2022.“.

I druga događanja koja nisu u programu kulturnog ljeta svakako će doprinijeti još ljepšoj atmosferi u našem gradu tako da će zasigurno svi posjetitelji ovogodišnjih događanja pronaći nešto za sebe.

Foto: KASTELA ORG