Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

SUTRA SASTANAK S GRAĐANIMA BILINSKOG PUTA

bilinski_putPripreme za početak radova na Bilinskom putu ulaze u završnu fazu. Na posljednjem sastanku predstavnika Eko Agencije, na čelu s v.d. ravnateljem Bogdanom Ivančićem i voditeljem projekta za Kaštela, Mladenom Mimicom, održanom s gradonačelnikom Josipom Berketom, pročelnikom Ronaldom Rejom i suradnicima, dogovoreno je kako će se postavljanje glavnih kanalizacijskih cijevi kroz Bilinski put obaviti klasičnim iskopom.


„Dva su razloga zbog kojih smo se odlučili na kopanje dubokog kanala. Pored teškog i mukotrpnog posla koji nas čeka, ovaj je način ipak znatno jeftiniji, a Grad Kaštela će za svoje građane, koji stanuju u toj ulici, ujedno riješiti priključke na sekundarnu kanalizaciju. Preduvjet za to je da se riješe imovinsko-pravni odnosi za gradnju sabirnih šahti i priključaka, koji su planirani u privatnim posjedima jer drugačije tehnički nije moguće izvesti“, kazao je Mladen Mimica, pojasnivši kako bi naknadni pričključci bili gotovo nemogući s obzirom na dubinu glavne kanalizacijske cijevi.

Zbog toga je dogovoreno da se na sastanku sa stanovnicima Bilinskog puta, u četvrtak, 15. travnja, u 16 sati u Gradskoj vijećnici, uz predstavnike Grada, okupe i stručne osobe, koje će građanima pojasniti što i kako se namjerava raditi. Naime, kako bi se problem postavljanja kanalizacijskih cijevi i konačnog uređenja Bilinskog puta obavilo u što je moguće kračem roku i na obostrano zadovoljstvo, neophodno je razumijevanje i suradnja s građanima.

Stambeni objekti uz Bilinski put priključit će se na sekundarnu kanalizacijsku mrežu na jedan pomalo neuobičajeni način, tako da će se nekoliko objekata spojati na jednu šahtu. Nakon svih radova pod zemljom slijedi uređenje cijele ulice u širini od 5 metara. Prije početka radova potrebno je privremeno izmjestiti instalacije, a posebno je osjetljivo s HEP-om, koji mora dati dopuštenje ovlaštenoj tvrtki za privremeno premještanje podzemnih elektro kablove.

Radovi na kanalizacijskom kolektoru u ovoj ulici počet će s juga prema njezinom sjevernom dijelu, a izvođač će raditi i tijekom ljeta kako bi, zbog dubine kanala, izbjegli probleme s podzemnom vodom.

 

bilinski_put3