Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Studentima 1600, a učenicima 900 eura stipendije godišnje

Grad nagradio marljivost: Potpisani ugovori za stipendije vrijedni 180 tisuća eura

Od odobrenih 140 stipendija, ukupno 140 učenika i studenata potpisali su ugovore o stipendiranju s Gradom Kaštela, koji je i ove godine proveo natječaj za stipendiranje uspješnih studenata i učenika te onih koji uz uspjeh ostvaruju pravo i na stipendije prema socijalnom statusu.

Za školsku/akademsku godinu 2023./2024. pravo na stipendije Grada Kaštela ostvarilo je 26 učenika prema uspjehu i 24 učenika prema socijalnom statusu, a 80 stipendija dodijeljeno je studentima prema uspjehu dok ih je 10 studenata dobilo prema socijalnom statusu.

- Svjesni smo činjenice da su se povećali troškovi učenja i studiranja te smo ove godine podigli iznose učeničkih i studentskih stipendija pa učeničke stipendije umjesto dosadašnjih 66 eura iznose 90 eura, a studentske iznose 160 eura umjesto dosadašnjih 133 eura. U konačnici, riječ je o mjesečnim iznosima za 10 mjeseci u godini što je ukupno 180 tisuća eura proračunskih sredstava. Još jednom, čestitam učenicima i studentima na zasluženo dobivenim stipendijama  – kazala je zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok-Bosančić.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i zajedničke poslove Antonia Kljaić pridružila se čestitkama te im poželjela puno uspjeha u daljnjem učenju i studiranju.

Učenica Lana Berket i student Ivan Poparić zahvalili su se na dobivenim stipendijama u ime svih učenika i studenata te nam kratko kazali kako će iskoristiti dobivena sredstva.

Lana Berket, maturantica Prirodoslovno-matematičke gimnazije u Splitu, poznatije kao MIOC, kazala je kako dobivenim sredstvima financira osobne troškove i put do škole te time rastereti roditelje.

Na sličan će način stipendiju iskoristiti i Ivan Poparić, student fizike V. godine Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu koji će dobar dio sredstava usmjeriti na mjesečne troškove i javni prijevoz.

Studentima i učenicima zaostale stipendije od 1. rujna, biti će isplaćene kroz mjesec veljaču, a stipendije će primati zaključno sa završetkom akademske i školske godine, do 30. lipnja.