Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Revitalizacija Vile Nika – Centar za zaštitu kulturne baštine i klimatske promjene“

Projekt „Revitalizacija Vile Nika – Centar za zaštitu kulturne baštine i klimatske promjene“ je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Grad Kaštela korisnik je bespovratnih sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj za provedbu projekta obnove i funkcionalne revitalizacije secesijske Vile Nika, vrijednog spomenika arhitekture.

Ukupna vrijednost projekta je 4.542.454,25 HRK, od čega je 3.767.429,71 HRK sufinancirano sredstvima Europske unije. U okviru provedbe projektnih aktivnosti izvršeni su građevinski radovi kojim je Vili Nika vraćen stari sjaj, a Kaštelima i lokalnom stanovništvu buduća fokalna točka društvenog života i aktivnosti.

Projektom „Revitalizacija Vile Nika – Centar za zaštitu kulturne baštine i klimatske promjene“ sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj i vrijednog 4.5 milijuna HRK, Kaštela će postati bogatija za obnovljeni objekt u kojem će se smjestiti uredi Turističke zajednice Grada Kaštela, Centar za zaštitu kulturne baštine i klimatske promjene te kavana i galerija, koji će biti otvoreni za javnost.

Grad Kaštela predano nastavlja raditi i na drugim projektima revitalizacije javnih površina i objekata kojima želi doprinijeti lokalnom razvoju i kvaliteti života građana svih uzrasta.

Grad Kaštela uspješno završava provedbu projekta „Revitalizacija Vile Nika – Centar za zaštitu kulturne baštine i klimatske promjene“ sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj s 3.767.429,71 HRK. Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 4.5 milijuna kuna. U novoobnovljenom objektu djelovat će i Centar za zaštitu kulturne baštine i klimatske promjene, čime Grad Kaštela daje doprinos očuvanju kulturne baštine, posebice u kontekstu rastućeg utjecaja klimatskih promjena.