Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Prvi Božić bez protokolarnih obilazaka i druženja

Tradicionalni protokolarni obilasci ustanova i udruga povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana ove godine će izostati zbog pandemije koronavirusa, ali Grad Kaštela će im uplatiti iznos od 5 tisuća kuna kako za ove blagdane njihovim štićenicima ništa ne bi nedostajalo.

Grad Kaštela je uoči ovih blagdana odlučio uplatiti sredstva na račun Doma za djecu Maestral, Udruge Sv. Jeronim, Udruge umirovljenika „Lažani“, Dobrovoljnih darivatelja krvi Adriachem te Klubu žena liječenih na dojci Kaštela.

Sva djeca u privatnim i gradskim vrtićima dobila su slatke poklone, a roditeljima poginulih branitelja i ove će godine biti isplaćene božićnice u iznosu od 500 kuna, dok će božićnice dobiti umirovljenici i nezaposleni s područja grada Kaštela. Visina božićnice za nezaposlene i korisnike minimalne zajamčene naknade je 200 kuna, dok se umirovljenicima ovisno o visini mirovine, isplaćuje po 200, 150 i 100 kuna. Božićnice će građanima biti isplaćene iz gradskog proračuna, a u obliku poklon-bona koji se može iskoristiti u trgovinama Tommy d.o.o. i Ribola d.o.o. Svi koji svoje bonove ne preuzmu do 15. prosinca dobra je vijest da će svoju božićnicu moći preuzeti u zgradi gradske uprave do kraja siječnja.

- Proslavit ćemo prvi Božić bez zagrljaja, posjećivanja i okupljanja, ali to ne znači da jedni drugima nećemo čestitati i poželjeti sve najbolje. Održavajući tjelesnu udaljenost brinemo jedni o drugima te čuvamo vlastito zdravlje i zdravlje svojih najmilijih. Smisao Božića je u dijeljenju dobrote, pažnje i ljubavi i zato neka Božić u naša srca i u naše domove unese veselje te neka nas potakne na solidarnost s potrebitima, a radost davanja neka svakodnevno obogaćuje naše živote, ne samo za vrijeme blagdana nego tijekom cijele godine – kazao je ovom prilikom gradonačelnik Denis Ivanović s nadom da ćemo ove godine po prvi i zadnji put proslaviti Božić bez većih okupljanja.

foto: Luka Ištuk