Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Promotivni film „Kaštela – grad po mjeri čovjeka“ dobitnik posebnog priznanja 23. ITF'CRO

Interstas 2020, ITF'CRO 2020 te KEA - CRO 2020, tri su turističke manifestacije čije su se objedinjene završnice ovog tjedna trebale održati u Solinu, ali organizatori manifestacija donijeli su odluku kako se završnice odgađaju za neku bolju epidemiološku situaciju, no za kaštelansku turističku promidžbu ipak su stigle dobre vijesti.

U sklopu Međunarodnog festivala turističkog filma, prema odluci međunarodnog žirija, dva filma s turističkom promidžbom Kaštela dobila su posebno priznanje 23. ITF'CRO. Žiri je filmove ocijenio vrlo kvalitetnim, a radi se o filmu „Kaštela grad po mjeri čovjeka“,  za koji produkciju potpisuje Grad Kaštela, a proizvodnju studio KA-LU iz Kaštela te o filmu „Kaštelanska baka maslina“ autorice Željke Perdić i u produkciji TZ Kaštela.

Međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza -  Međunarodni klub zaslužnih za turizam 27. Interstas, Međunarodni festival turističkog filma 23. ITF'CRO  te natjecanje hrvatskih gradova i mjesta za Međunarodni Zlatni Cvijet 18. KEA - CRO ove su godine ponovno „okupili“ brojne turističke  države svijeta.


Iz 147 zemalja sa svih kontinenata, prijavljeno je 412 filmova, a za neku od nagrada nominirano je 178 filmova. Međunarodni žiri festivala – 23. ITF’CRO, nagradio je ukupno 29 autora,  filmova ili producenata iz  Maroka, Egipta, Senegala, Tunisa, Haitija, Meksika, Brazila, Trinidada i Tobaga, Kine, Indije, Filipina, Turske, Austrije, Italije, Rusije, Srbije i Hrvatske, u kojoj je, kao domaćinu, ostalo 12 različitih nagrada.

Film "Kaštela - grad po mjeri čovjeka“ možete pogledati na linku ispod teksta

 

Poveznice