Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Projekt „Skriveni habitati“

Projekt „Skriveni habitati“ prijavljen se u sklopu poziva „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine“  objavljenog od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova  europske unije.

Procijenjena vrijednost ulaganja za Grad Kaštela je 250.000,00 kn od čega se 85% sufinancira  Europskim fondom za regionalni razvoj.

Nositelj projekta je Županija splitsko dalmatinska, a Grad Kaštela sudjeluje u projektu u svojstvu partnera.

Cilj projekta je zaštita i  održivo gospodarenje zaštićenom prirodnom baštinom Grad Kaštela sudjeluje sa lokalitetom Stara maslina koja je kao zaštićeni spomenik prirode upisana u registar prirodne  baštine.  Lokalitet  na kojem se nalazi stara maslina će se adekvatno zaštiti, postaviti će se brojač posjetitelja na solarni pogon i  interaktivni informativni panel na kojem će posjetitelji moći dobiti sve informacije o tom vrijednom spomeniku prirodne baštine. Informacije će biti na više stvarnih jezika, a zamišljeno je  da se interaktivnom komunikacijom kroz kviz ili igre pridonese podizanju svijesti o važnosti očuvanja prirodne  baštine i njegovanju agrikulturnoga nasljeđa na kojem su Kaštela izgrađena.