Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Projekt luke u Kaštel Starom bit će gotov do proljeća 2022. godine

Dovršetak projekta luke u Kaštel Starom, čija je vrijednost 51 milijun kuna, očekuje se do proljeća 2022. godine. Radi se o jako dobrom primjeru sinergije svih razina vlasti, s obzirom na to da je ovo jedini projekt ovoga tipa, u kojemu lokalna zajednica sudjeluje s gotovo 14 milijuna kuna. Župan Blaženko Boban danas je, u društvu svoga zamjenika Stipe Čogelje, ravnatelja Lučke uprave Domagoja Maroevića i gradonačelnika Kaštela Denisa Ivanovića, posjetio gradilište luke. 

"Projekt je hvale vrijedan jer će 200 komunalnih vezova služiti za lokalno stanovništvo. S druge strane, ovaj projekt ima i estetski učinak jer se radi o prekrasnom ambijentu. Ovo će biti i okupljalište turista, ali i mladih ljudi s područja Kaštela", izjavio je župan Blaženko Boban.

"Dugo godina smo čekali ovaj projekt i on je od najveće koristi našim ribarima i njihovu športskom društvu. Vjerujem da će i oni biti zadovoljni jer će imati svoju lučicu u kojoj će moći ostaviti svoje brodove", izjavio je gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je sa 6 milijuna kuna sufinanciralo izgradnju ovoga projekta, a Grad Kaštela izdvojio je 14 milijuna kuna. "Ostatak u iznosu od 31 milijun kuna će osigurati Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije kao i sama Županija iz vlastitih sredstava. Važnost projekta je prije svega za lokalno stanovništvo jer je riječ o komunalnoj luci koja je otvorena za javni promet. Izgradnjom lučice i lukobrana dugog 200 metara dobit će se 200 novih vezova, rekao je ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije Domagoj Maroević.

Izvor: dalmacija.hr

Poveznice