Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Projekcija filma „Glavu gore, ruke na leđa“

U kino dvorani u Kaštel Sućurcu, ovoga četvrtka 6. lipnja 2019. s početkom u 19 sati održat će se projekcija dokumentarno – igranog filma „Glavu gore, ruke na leđa“ autora Stipe Majića Pipe.

Film obrađuje događanja u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata i prikazuje dramatične trenutke zarobljavanja, odvođenja, mučenja i ubijanja hrvatskih branitelja i civila u srpskim koncentracijskim logorima. Dio hrvatskih branitelja koji su preživjeli odlučili su iznijeti hrvatskoj javnosti svoju bol i u svojim svjedočanstvima kroz film prenose istinu o Domovinskom ratu i patnju hrvatskih branitelja kroz srpske logore smrti.

„GIavu dole, ruke na leđa" donosi dramatične detalje posljednjih dana borbe i govori o zločinima za koje još nitko nije odgovarao. Film je režirao, scenirao i producirao autor dokumentarnog filma "Srce Vukovara" i hrvatski branitelj s Trpinjske ceste — Stipo Majić Pipe. Sudionici dokumentarno — igranog filma su Josip Pinjuh, Branko Solin, Antonio Matić, Tomislav Josić, Miroslav Josić, Ilija Ačkar, Mojo Bendra, Dražen čović, Predrag Peđa Mišić.