Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Priopćenje za javnost

Kao što Vam je poznato, projekt izgradnje tunela kroz Kozjak je iznimno važan projekt prometne infrastrukture , strateški projekt Vlade RH,   kojim spajamo Kaštela  sa zeleđem  i otvaramo prostor za povezivanje , samim time grad Kaštela neće biti barijera nego poveznica primorskog pojasa i Zagore.

Ova tema je stara preko 20 godina, za koju su ishođeni svi pravomoćni akti za realizaciju iste od strane nadležnih ministarstava.

Obzirom da je iskazana zabrinutost među dijelom građana  oko ovog projekta, iste smo uvažili i pozvali na sastanak s Hrvatskim cestama koje su ujedno i Naručitelj ovog projekta. 

Grad Kaštela i Hrvatske ceste su ispoštovali svoj dio dogovora u svezi sastanka, a na sastanku kao predstavnici građana , nažalost, nisu se pojavili već spomenuti zabrinuti građani nego predstavnici pojedinih političkih stranaka kao i bespravni graditelji na predmetnom području.

Naglašavamo  kako osuđujemo bilo kakvu vrstu politikanstva u ovom slučaju i ne pristajemo na ovakav način manipuliranja kako  nama tako i ostatkom stanovništva našeg grada kojem i dalje bezuvjetno stojimo na raspolaganju, kako  na ovu temu tako i na sve ostale.

Ovaj tunel nije kraj nego početak ulaganja u prometnu infrastrukturu Kaštela, a daljnje planove i viziju promišljat ćemo uz razgovor upravo s  građanima zainteresiranima za daljnji rad i napredak našeg grada.
 

Denis Ivanović, Gradonačelnik Grada Kaštela

Ivan Udovičić, Predsjednik Gradskog vijeća Grada Kaštela