Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Priopćenje gradonačelnika Denisa Ivanovića povodm širenja koronavirusa – COVID 19

“Dragi sugrađani,

Pred nama su dani kada se suočavamo s najvećim izazovom od Domovinskog rata.  

Apeliram na sve vas da se strogo držite uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite, da na izlazite iz svojih kuća i da poštujete sve druge preventivne i higijenske mjere i na taj način pokažete odgovornost u zajedničkom nastojanju sprječavanja širenja koronavirusa.

Broj oboljelih raste iz sata u sat što dokazuje veliku ekspanziju virusa i potrebu za još rigoroznijim mjerama koje će donijeti Nacionalni stožer. No, ni te mjere neće biti dovoljne bez odgovornog ponašanja svih nas.

Poruke epidemiologa su nedvosmislene - krajnje je vrijeme da najozbiljnije shvatimo situaciju. Ostanite u svojim kućama i izlazite samo u slučaju zadovoljavanja osnovnih životnih potreba - odlaska u trgovinu ili u ljekarnu. Posebno pozivam starije sugrađane koji su najrizičnija skupina, da ne izlaze iz svojih domova, a u slučaju da im je potrebna dostava hrane mogu se obratiti Gradskom društvu Crvenog križa Kaštela.

 

Prema našim informacijama, na području Kaštela trenutno nema osoba koje su zaražene koronavirusom, ali ima osoba u izolaciji koje su se vratile s putovanja iz zaraženih područja. Njih posebno molim da se strogo pridržavaju mjera samoizolacije kako se širenje virusa ne bi još više nastavilo.

 

Stožer civilne zaštite Grada Kaštela koji okuplja sve operativne snage konstantno je na terenu i obavlja nadzor provedbe svih mjera, a oni koji ih se ne budu pridržavali bit će sankcionirani. No nije stvar u sankcijama, u pitanju su ljudski životi koje ni jedna sankcija ne može nadoknaditi i zato ne izlazite iz svojih domova.

 

Koristim ovu priliku kako bi posebno zahvalio svim dežurnim službama i ljudima koji su najizloženiji virusu kako bi zaštitili sve nas, a to su zdravstveni djelatnici, policajci, članovi civilne zaštite, prijevoznici, trgovci i blagajnice – oni su naši zaštitnici u ovim teškim vremenima jer se nalaze na prvoj crti obrane od virusa koji se eksponencijalno širi.

 

Dragi prijatelji, vodimo računa o sebi, o našim majkama, očevima, djedovima i bakama. Budimo solidarni i položimo ovaj veliki test ljudskosti. Čuvajmo sebe i svoje bližnje jer se to ne događa negdje daleko. Virus je tu. Krajnje je vrijeme da  situaciju shvatimo ozbiljno!