Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Prijem za svjetskog prvaka u kickboxingu Luku Žuljevića

Kaštelanski sportaš luka Žuljević iz Kickboxing kluba Uni Rent na svjetskom prvenstvu u Italiji u kategoriji do 89 kilograma osvojio je zlatnu medalju. Tim povodom, predstavnici Grada Kaštela na čelu s gradonačelnikom Denisom Ivanovićem i njegovom zamjenicom Jadrankom Matok Bosančić organizirali su prijem za ovog nadarenog sportaša koji je došao u pratnji svojih trenera Miljenka Šarca i Ivane Tadić

- U našem gradu postalo je uobičajeno da naši sportaši s velikih svjetskih natjecanja dolaze ovjenčani zlatnim medaljama, bez obzira o kojem se sportu radi. Nadam se da će se taj trend nastaviti i dalje i da će naši mladi nastaviti stopama Luke Žuljevića, koji ima tri zlata sa svjetskih i europskih natjecanja – kazao je gradonačelnik Denis Ivanović koji je najboljem na svijetu uručio bon u iznosu od 5 tisuća kuna zbog iznimnih sportskih rezultata.

-Hrvatska reprezentacija nastupila je s 35 natjecatelja i osvojila osam zlatnih medalja. Ovo je najbolji uspjeh naše reprezentacije posljednjih 30 godina. Bilo je jako teško i naporno ali uspjeli smo se izboriti. Za razliku od drugih gradova, u Kaštelima je potpora lokalne zajednice itekako vidljiva upravo zato što imamo sjajne rezultate – kazao je trener Miljenko Šarac, ujedno i izbornik hrvatske kickboxing reprezentacije.

Luki je ovo drugo zlato u istoj kategoriji, a konkurencija na ovom svjetskom prvenstvu bila je iznimno jaka jer se natjecalo ukupno dvije tisuće sportaša.