Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Prijem za kaštelansku učenicu Jagodu Sabljić, dobitnicu Oskara znanja

Nagradu Oskar znanja ove godine je osvojila i jedna kaštelanska učenica. Riječ je o Jagodi Sabljić, učenici osmog razreda osnovne škole „prof. Filip Lukas“ iz Kaštel Starog koja je osvojila prvo mjesto u pojedinačnom natjecanju iz debate. Gradonačelnik Denis Ivanović zajedno sa svojom zamjenicom Jadrankom Matok Bosančić upriličio je prijem za ovu nagrađenu kaštelansku učenicu koja je stigla u pratnji svoje mentorice, pedagoginje Finke Ivanović i ravnatelja škole Petra Mustapića.

- Čestitam našoj učenici na osvojenom Oskaru znanja iz debate jer je jako važno naučiti na pravilan način iznijeti svoje argumentirane stavove. Ovo je iznimno priznanje, a Grad će našim učenicima i studentima uvijek biti potpora kad su u pitanju ovakva i slična natjecanja jer su mladi naša budućnost – kazala je zamjenica gradonačelnika Matok Bosančić.

- Pripreme za natjecanje sastojale su se od istraživanja zadane teme, iščitavanja literature na više jezika te prikupljanja statističkih podataka s obzirom da sve tvrdnje trebaju biti potkrijepljene vjerodostojnim činjenicama. Debatiramo sa stane afirmacije i negacije tako da tezu potvrđujemo ili negiramo, a konkurencija na natjecanju je bila iznimno jaka u čemu su se posebno istaknule zagrebačke ekipe – kazala je mlada Jagoda Sabljić koja se vidi u nekom zanimanju koje zahtijeva iznimne govorničke sposobnosti, a na jesen kreće u V. gimnaziju Vladimira Nazora u Splitu.

- Ovaj veliki uspjeh nije samo promocija naše škole i grada, već i cijele Dalmacije jer je Jagoda na županijskoj razini prethodno osvojila sve moguće nagrade da bi u Zagrebu osvojila i Oskar znanja. Za nas je ovakva vrsta natjecanja nešto novo i izuzetna mi je čast što je učenica naše škole bila najbolja na državnoj razini – istaknuo je ravnatelj škole Petar Mustapić.

Oskar znanja je najveće priznanje kojim se već 15 godina nagrađuju uspješni i izvrsni učenici i njihovi učitelji te nastavnici mentori. Svečanu dodjelu Oskara znanja na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, organizirali su Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i uz potporu Hrvatske zajednice županija.