Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Prijem za Kaštelanske mažoretkinje zbog iznimnog uspjeha na europskom natjecanju

Kaštelanske mažoretkinje i članice twirling kluba Kaštela prije nekoliko dana osvojile su brojne pehare i medalje na 24. Europskom prvenstvu u mažoret plesu te 34. Europskom prvenstvu u twirlingu. Tim povodom, za njih je upriličen prijem u gradskoj upravi u Kaštel Sućurcu, a riječi dobrodošlice uputili su im gradonačelnik Denis Ivanović, zajedno sa svojom zamjenicom Jadrankom Matok Bosančić.

- Ovo nije prvi, a nikako ni zadnji put da nam u grad donosite medalje i pehare, na što smo iznimno ponosni. Grad vam je i do sada bio potpora pri odlasku na natjecanja, a tako će biti i ubuduće. Lijepo je vidjeti mlade koji unatoč svojim školskim i studentskim obvezama nađu vremena i za bavljenjem nekom aktivnošću, a kada sve to urodi ovakvim rezultatima možemo  biti sretni i čestitati vam od srca – kazao je Ivanović, a Matok Bosančić posebne pohvale i čestitke uputila je dugogodišnjim trenericama Aleni Rako i Ivoni Bašić.

Nekoliko riječi o nastupu na prvenstvima u Poreču, koja su se održavala punih šest dana, kazala je Draška Krajina, predsjednica udruge Kaštelanske mažoretkinje.

- Zbog uspjeha na državnom prvenstvu koje se održalo početkom jeseni u Kaštelima, plasirali smo se na europsko prvenstvo u mažoret plesu, kao i na europsko prvenstvo u twwirlingu u Poreču. Na mažoret prvenstvu nastupile su mažoretkinje iz osam, a u twirlingu iz 11 država. Iako su pojedine mažoretkinje nedostajale konkurencija je bila iznimna. Kaštelanske mažoretkinje osvojile su dvije zlatne i jednu srebrnu medalju. Ono što nas posebno raduje je titula europskih prvakinja u tradicionalnom mažoret plesu seniorki, kraljici svih mažoret kategorija. Ali i solo te duo nastupi donijeli su odličja.Naravno tu je i doprinos Kaštelanki twirling reprezentaciji koja je osvojila ekipnu broncu na twirling prvenstvu – istaknula je Krajina.

Da su unatoč odricanjima, puno truda i nedostatku slobodnog vremena, iznimno sretne zbog ovog uspjeha potvrdile su i mažoretkinje, okićene medaljama oko vrata.
Gradonačelnik Ivanović mažoretkinjama je predao i bon u iznosu 5 tisuća kuna, kao nagradu za ovaj izniman uspjeh.