Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Prigodnim programom u Kaštelima svečano obilježen Dan državnosti

Dan državnosti obilježen je diljem Hrvatske, a u jučerašnjoj proslavi sudjelovali su i brojni Kaštelani. Predstavnici Gradske uprave, na čelu s gradonačelnikom Denisom Ivanovićem i predsjednikom Gradskog vijeća Ivanom Udovičićem, položili su vijence i zapalili svijeće pred spomenikom dr. Franje Tuđmana u Kaštel Lukšiću, a isto su učinili i predstavnici braniteljskih udruga te članovi političkih stranaka iz Kaštela.

Nakon odavanja počasti prvom hrvatskom predsjedniku, okupljeni su se uputili do spomen križa na Malačkoj, gdje su također položili cvijeće i zapalili svijeće u sjećanje na one koji su položili živote za slobodnu Hrvatsku. Molitvu za poginule branitelje i njihove obitelji predvodio je Mirko Sušac iz Koordinacije braniteljskih udruga Kaštela. Nakon toga, gradonačelnik Ivanović pozdravio je sve prisutne, čestitao Dan državnosti i pozvao ih na druženje uz pripremljeni rižot i koncert Tihe Orlića.

Na platou ispod gimnazije u Kaštel Novom okupili su se brojni građani koji su uživali u hrani koju su pripremili članovi kaštelanskih udruga i društava. U nastavku programa uslijedio je koncert Tihe Orlića, čije su pjesme publiku zabavljale gotovo tri sata. Tiho je sa svojim bendom izveo dio svog repertoara, uključujući i domoljubne pjesme drugih hrvatskih izvođača, koje je publici predstavio kroz svoj glazbeni izričaj.

U organizaciji obilježavanja Dana državnosti, uz Grad Kaštela, sudjelovali su članovi HVIDRA-e Kaštela, Udruge Opor Botići, PŠK Srdela, SRK Ugor, Mjesnog odbora Kaštel Novi i Udruge umirovljenika Kaštel Novi.

Kako je sve izgledalo, možete pogledati u priloženom videu i foto galeriji.