Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Predstavom Klaunovske ludorije zatvara se dječji program Adventa u Kaštelima

U petak, 5. siječnja u 17 sati održat će se predstava za djecu Klaunovske ludorije koju izvodi kazališna skupina Ritam igre iz Splita.

O PREDSTAVI:

Tekst: Jolanda Tudor

Režija / dramaturška obrada: Ivan Baranović

Igraju: Ivan Baranović  i Nika Petrović

Oblikovanje svjetla i tona: Damir i Miho Dolina

Sadržaj: U predstavi koja je producirana krajem 2022. godine, na tekst Jolande Tudor igraju profesionalni glumci Ivan Baranović  i Nika Petrović.  Predstavu je režirao i dramaturški obradio magistar glume Ivan Baranović, a oblikovanje svjetla i tona obavili su Damir i Miho Dolina. Publika za koju je predstava namijenjena su niži razredi osnovne škole i vrtići, a uz djecu mogu je gledati i roditelji te predstava ima i edukativni karakter zajedničkog povezivanja djece i njihovih roditelja, baka i djedova.

Dječja predstava „KLAUNOVSKE LUDORIJE“ donosi  klaunovski  žanr koji je jako zahvalan kad su zabava i smijeh u pitanju. Naime, u ovoj predstavi se u središtu radnje nalaze dva klauna koji iščekujući predstavu zapravo postaju svjesni da su oni ta ista predstava. Kao i svaki klaunovski komad i ovaj je prepun komičnog potencijala, gega, mimike i akrobatskih momenata koji osiguravaju to da je radnja konstantno na vrhuncu. U predstavi postoji stalna interakcija sa publikom kroz koju sama djeca sudjeluju u predstavi radeći atmosferu u klaunovsko-scenskom putovanju. Naravno da je sam izlazak na javnu scenu stresan za većinu djece, ali upravo kroz klaunovski žanr djeca lakše izađu na scenu te nisu uopće ni svjesni kada i kako su prešli preko tih svojih granica.

Uz urnebesan smijeh, opuštenost  i zabavu, predstava nudi svakom djetetu mogućnost da se poistovjeti sa šašavim klaunovima i zajedno s njima kreira neki poseban svijet u kojem su stalno praznici i u kojem nema svađe, nasilja i sličnih odraslih gluposti.

Roditelji, bake i djedovi, dovedite svoje mališane i stvorite još jednu uspomenu! Vidimo se u Novom parku u Kaštel Lukšiću!

Ulaz je besplatan, a u slučaju lošeg vremena, predstava seli u dvorac Vitturi!