Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Predstavnici ribolovno - sportskog kluba Giričić na prijemu kod gradonačelnika

Povodom osvajanja 1. mjesta na 31. svjetskom prvenstvu u Big game ribolovu predstavnici Grada Kaštela primili su ekipu Corto kapetana Gordona Svaline, članove sportsko-ribolovnog kluba Giričić.

Borislav Taraš, Ante Karačić te Gordon i Bepo Svalina upoznali su gradske čelnike s nedavnim uspjesima članova svog kluba. Zlatni Kaštelani izborili su se za medalju između 25 ekipa, a na moru su proveli tri dana.

- Ponosan sam što su se u našem gradu zaredale medalje u svim sportovima među kojima je i ribolovno - sportski klub Giričić. Najmanje što možemo je pružiti podršku vašem klubu. Kao naš mali znak pažnje, dodjeljujemo 500 eura zbog iznimnog sportskog uspjeha – kazao je gradonačelnik Denis Ivanović, a čestitkama su se pridružile i njegova zamjenica Jadranka Matok – Bosančić i  Antonia Kljaić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i zajedničke poslove.

Nakon tri ribolovna dana gdje je ulovljeno devet marlina i par tuna, ekipa Corto je bila najuspješnija trećeg dana te su se okitili titulom svjetskog prvaka ulovivši lijepi primjerak Marlina.

- Na ovo natjecanje stigli su najbolji i najjači ribari na svijetu. Na treningu smo uvatili marlina od 315 kilograma, s kojim smo se borili četiri sata. Drugi dan natjecanja su uhvaćena dva marlina i jedna tuna. Mi smo imali jedan udarac, ali se marlin nije zakačija. Kako smo do zadnjeg dana natjecanja imali dosta treninga, znali smo gdje se marlini otprilike nalaze. Treći ribolovni dan je trebalo imat prvu ribu i svjetski si prvak. Mi smo imali tu sreću  - kazao je Gordon  Svalina.

Borba i upornost ekipe Corto doprinijeli su njihovoj pobjedi. Ovaj uspjeh nije samo rezultat sreće, već temeljite predanosti i čini ih istinskim majstorima u Big game ribolovu – ponosno je objavio i njihov klub.