Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Predstavnici Lindlara stigli u službeni posjet Kaštelima

Grad Kaštela ima 9 gradova prijatelja s kojima već godinama razvija dobre odnose. Među njima je i Lindlar koji se nalazi u njemačkoj saveznoj državi Sjeverna Rajna – Vestfalija. Predstavnici Grada Lindlara stigli su u službeni posjet Kaštelima uoči Dana Grada, a ovom prilikom primio ih je gradonačelnik Denis Ivanović sa svojim zamjenicima Jadrankom Matok Bosančić i Grgicom Benutićem.

Pozdrave lindlarskog gradonačelnika njegovom kaštelanskom kolegi prenijeli su Tatjana Baumeister, Klaus Wopfner i Sven Engelmann.

- Lindlar ima tri grada prijatelja od kojih se dva nalaze u Engleskoj i Francuskoj, a treći je Grad Kaštela. Već 10 godina sam u povjerenstvu za gradove prijatelje, aktivan sam u svom gradu i vjerski i politički, a u Kaštela je uvijek lijepo doći – kazao je Sven Engelmann, dok ni ostali članovi izaslanstva nisu krili oduševljenje gradom podno Kozjaka

- Godinama dolazim u Kaštela povodom Dana Grada, a s obzirom na to da sam ovdje bila i prošle godine, mogu potvrditi da je ovaj grad ljepši, uredniji i s puno više novih sadržaja nego prethodne godine – kazala je Tatjana Baumeister dodajući kako će i ovoga puta nazočiti brojnim svečanostima koje su pripremljene u okviru proslave Dana Grada.

- Lijepo je čuti ovakve pohvale kada dođu iz neke druge države, a još nam je draže kada predstavnici gradova prijatelja primjećuju da Kaštela iz godine u godinu izgledaju sve bolje i ljepše. Nadam se da ćete se idućih dana lijepo zabaviti u našem gradu – kazao je gradonačelnik Ivanović.