Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Predstavnici Grada upriličili prijem za žensku klapu Neverin

Danas je u Gradskoj upravi održan svečani prijem za žensku klapu Neverin koja ove godine slavi 20 godina umjetničkog djelovanja. Tim povodom, kao i za izniman doprinos klapskom pjevanju, gradonačelnik Denis Ivanović dodijelio im je Posebno priznanje grada Kaštela.

- Stvarno se možemo pohvaliti velikim brojem klapa u Kaštelima,  a vama čestitam prvih 20 godina vašeg djelovanja i mi kao Grad ćemo vam uvijek biti tu na raspolaganju, kazao je gradonačelnik grada Kaštela Denis Ivanović i naglasio izvrsnu obostranu suradnju i spremnost klape Neverin da uvijek sudjeluje na protokolarnim događanjima Grada te svojim pjesmama razveseli publiku.

O samim počecima ženske klape Neverin, nastupima, osvojenim nagradama, ali i o međusobnom odnosu članica, govorila je Antonela Burić, najdugovječnija članica klape.

- Kao i svi počeci, i naš početak je bio težak. Kao mlade djevojke, nismo imale dostatnu podršku okoline. Sama klapa nastala je iz prijateljskog druženja prilikom studiranja na Ekonomskom fakultetu,  a kroz 20 godina prošlo je dosta pjevačica. Najveću podršku u samom početku imale smo od pokojnog župnika, don Ante Šipića, pokojnog Ante Grgantova te Ante Kazotija, čovjeka velikog i plemenitog srca, kazala je Antonela.

S godinama su učvrstile svoju poziciju među klapama, a tome svjedoči i preko 60 osvojenih nagrada. Najdraža, ističe Antonela je, 2. pobjeda na Omiškom festivalu, koja potvrđuje prvu nagradu osvojenu na istoimenom festivalu i sav njihov trud i uloženo vrijeme u ono što vole – pjevanje.

Do kraja godine u planu je i objava prvog albuma kojim će obilježiti 20 godina djelovanja kao i veliki koncert u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta.

Kako i same kažu, najveća nagrada im je što su ostale na okupu. Postale su jedna obitelj,  a međusobno su tu jedna za drugu, što se kaže -  i u ponoć, i u podne.

Na prijemu su, osim predstavnika Grada Kaštela, gradonačelnika Denisa Ivanovića i pročelnice Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i stručne poslove Ivane Modrić, prisustvovale sljedeće članice klape Neverin: Tea Bonačić, Ana Ujević Bogdan, Danijela Petrašić, Antonela Burić, Marija Bešlić i Natalija Računica. Ostale članice klape, koje nisu bile u mogućnosti prisustvovati prijemu, jesu Marija Vitlo Ujević, Marija Lučin, Tajana Čulić Petrić i Viktorija Pućo.