Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Predstavnici Grada Kaštela upriličili prijem za judašicu Katarinu Krišto

Povodom osvajanja naslova prvakinje na Europskom juniorskom prvenstvu održanom u Luksemburgu, predstavnici Grada Kaštela upriličili su prijem za nadarenu kaštelansku judašicu Katarinu Krišto koja je osvojila zlato u kategoriji do 63 kilograma, a u finalu je bila bolja od Mađarice Brigitte Varga. Devetnaestogodišnja članica Judo kluba Dalmacijacement stigla je u gradsku upravu pratnji svog trenera Josipa Barića gdje su ih srdačno dočekali zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić i privremeni pročelnik za društvene djelatnosti Jakša Sokol.

- Ovo je još jedan dokaz da su Kaštela grad sporta jer znamo da ovakav rezultat zaista nije lako postići. Potrebno je uložiti puno rada, truda i odricanja, kako od strane samog sportaša, tako i njegove obitelji te cijelog kluba. Čestitam treneru Judo kluba Dalmacijacement iz Kaštel Sućurca jer sjajni rezultati dolaze nakon kvalitetnog timskog rada – kazala je zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić koja je kaštelanskoj judašici uručila novčanu donaciju u iznosu od 5 tisuća kuna.

- Ostvariti ovako veliki rezultat je zaista poseban osjećaj. Teško je usklađivati sportske i obveze na studiju, ali unatoč tome ujedno sam i najbolja studentica. Slijedi nam Grand Prix Zagreb, na domaćem terenu smo i onda još Svjetsko juniorsko prvenstvo. Hvala svima na čestitkama – kazala je zlatna judašica.

Ovim nastupom, Katarina  je zaokružila sjajno ljeto u kojem je osvojila Europski juniorski kup u Italiji i bila srebrna u Bukureštu na natjecanju istog ranga. Prije dvije godine bila je treća kadetkinja svijeta i druga na Olimpijskom festivalu europske mladeži, a sada je četvrta juniorka svijeta u poretku svoje kategorije.