Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Predstavnici Grada Kaštela na obilježavanju stradanja Škabrnje

U ovogodišnjoj koloni sjećanja na stradanje Škabrnje i obilježavanju 28 godina od stradanja stanovnika ovog mjesta u Ravnim kotarima, sudjelovalo je oko 15 tisuća ljudi, a među njima i predstavnici Grada Kaštela i kaštelanskih braniteljskih udruga.

Kod Središnjeg križa u Spomen-obilježju za poginule u Domovinskom ratu na groblju sv. Luke, vijence i cvijeće su položili te upalili svijeće predstavnici brojnih braniteljskih udruga, predstavnici Sabora, Vlade, Ministarstva obrane, Ministarstva branitelja i Oružanih snaga, ravnateljstva Policije i Ministarstva unutarnjih poslova, ministri Oleg Butković i Ivan Malenica i ostali.
U Škabrnju je ovog dana stiglo i 57 pripadnika 3. mehanizirane bojne Pauci te pripadnici 1. mehanizirane bojne Tigrovi, koji su stigli nakon tri dana hoda iz Knina.

Izaslanstvo Grada Kaštela na obljetnici u Škabrnji predvodila je zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić, a pred Središnjim križem ovog su se dana poklonili i članovi Udruge hrvatskih ratnih veterana Kaštela, kaštelanske Hvidre, dragovoljačko – braniteljske udruge Stina pradidova, obje kaštelanske udruge roditelja poginulih branitelja, političkih stranaka i drugi.

Tekst: PGK