Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Predstavnici Grada Kaštela na obilježavanju 23. obljetnice pogibije Andrije Matijaša Pauka

Predstavnici Grada Kaštela na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Grgicom Benutićem sudjelovali su na obilježavanju 23. obljetnice pogibije heroja Domovinskog rata, general-bojnika Andrije Matijaša – Pauka.

Na groblju u Pozorcu članovi obitelji i izaslanstva položila su vijence na grobu Andrije Matijaša – Pauka, a u crkvi “Sv. Jakova” u Marini misu zadušnicu predvodio je vojni ordinarij mons. Jure Bogdan i župnik don Darko Poljak.

Povodom obilježavanja  23. obljetnice pogibije heroja Domovinskog rata u Marini je održana komemoracija u sklopu koje je prikazan dokumentarni film o Andriji Matijašu Pauku, a u ime predsjednice RH i predsjednika Vlade RH ministar Damir Krstičević zahvalio je svima koji su pridonijeli snimanju filma te se prisjetio ratnih dana koje je kao zapovjednik 4. gardijske brigade proveo s tim junakom Domovinskog rata, kojega naziva istinskim vođom i velikim čovjekom koji je u potpunosti bio posvećen svojoj domovini, ljudima i suborcima.

Okupljeni su se složili kako će Matijašev lik i njegov doprinos u stvaranju samostalne i neovisne hrvatske države ostati zauvijek zapamćeni, kao i njegova legendarna najava oslobađanja okupiranog teritorija Hrvatske: “Kad krenemo, gorjet će nebo i zemlja!”

foto: A. Leko