Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Predstavnici braniteljskih udruga na prijemu kod gradonačelnika

Kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović ovog je utorka u prostorijama Gradske uprave, zajedno sa svojim suradnicima upriličio prijem za predstavnike braniteljskih udruga. Kako je kazao, do sada je običaj bio da on ide u posjet udrugama, a od ove godine odlučio ih je sve zajedno pozvati u Grad.

- Mislim da je dobro da sjednemo svi za isti stol i razgovaramo o problemima hrvatskih branitelja, kao i o problemima koje oni imaju kroz rad svojih udruga, ipak su oni svi zajedno bili u ratu pa zašto isto tako ne bi bilo i u miru - poručio je gradonačelnik Ivanović.

Uz gradonačelnika Ivanovića, na sastanku su prisustvovali i dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i zajedničke poslove Antonia Kljajić  i Ivica Škopljanac, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i imovinu.

Gradonačelnik i njegovi suradnici, čestitali su nadolazeće blagdane, ali se i dotaknuli tema i pitanja koja će u suradnji s udrugama rješavati u narednom periodu. Naglasak je bio na zajedničkom djelovanju svih braniteljskih udruga pri obilježavanju važnih obljetnica, ali i novih projekata, stoga je u tom svjetlu kaštelanski Gradonačelnik predložio da se ovakvi zajednički sastanci na zadane teme, odvijaju periodično, nekoliko puta godišnje.

- Cilj i htijenje svih nas mora biti prvenstveno zajedništvo, jer bez zajedništva smo nigdje. Kao gradski vijećnik i predsjednik braniteljske udruge "Stina pradidova" moram se zahvaliti Gradu Kaštela što je jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji kvalitetno doprinosi radu braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata - kazao je Ante Komljen i pozdravio Gradonačelnikovu ideju o učestalijim zajedničkim sastancima.

Zadovoljstvo sastankom i druženjem izrazili su i ostali predstavnici braniteljskih udruga koji vjeruju u još bolju buduću suradnju

 - Lijepo je vidjeti kad su Grad i branitelji skupa, to je plod našeg odnosa kojeg smo gradili proteklih dvadeset i pet godina od rata. Mislim da je u Hrvatskoj malo gradova koji ovako podržavaju branitelje, ali isto tako branitelji trebaju podržati Grad u dobrim akcijama, nadam se da će se ovakva suradnja nastaviti i u budućnosti, te biti još bolja jer uvijek može bolje - zaključio je Mirko Sušac iz  Udruge dragovoljaca Domovinskog rata RH, podružnica SDŽ, ogranak Kaštela.

Nakon kratkog razgovora i zajedničke fotografije, prisutni su se uputili na svečani domjenak i druženje, kako bi i na taj način pokazali prijeko potrebno zajedništvo.