Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Predstavljen program manifestacije Advent u Kaštelima 2023.

Grad Kaštela i Turistička zajednica grada Kaštela uz podršku kaštelanskih udruga i ustanova tijekom prosinca organiziraju „Božićni grad 2023.“. Uz bogatu ponudu jela i pića ugostitelja šest adventskih kućica, posjetitelji će moći uživati u raznolikom zabavnom programu na lokaciji Novog parka u Kaštel Lukšiću.

„U okviru „Adventa u Kaštelima 2023.“  pripremljen je raznolik program u kojemu će se izmjenjivati radionice, dječje predstave, nastupi zabavljača i koncerti glazbenika za sve generacije“ – uvodno je kazao gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović.

Otvorenje je predviđeno prvog dana najčarobnijeg mjeseca u godini, a za odličnu glazbu i nezaboravnu zabavu od 21 sat zadužena je grupa VIVA!

Zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok-Bosančić predstavila je koncertni program u okviru „Božićnog grada 2023. g.“

Advent u Kaštelima, u okviru Božićnog grada, otvorit će grupa VIVA. Na sam Božić pjevat će Giuliano i Diktatori, a za zatvaranje Adventa zadužen je Adi Šoše. Opća opasnost,  Tamburaški sastav Dukati, Vlado Kalember, Giuliano, Tiho Orlić , Zlatko Pejaković i Adi Šoše - dio su izvođača uz koje će se brojne generacije zabaviti u okviru ove manifestacije.“

Matko i Brane, poznati splitski glazbeni duo, zadužen je za najluđu noć u godini.

„Kaštelansku adventsku bajku“ predstavila je Antonia Kljaić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i zajedničke poslove

„Djeca uživaju najviše u Božiću i upravo zbog toga će našim najmlađima „Kaštelanska adventska bajka“  pružiti najčarobnije trenutke, a starije će podsjetiti kako je lijepo biti dijete. Tijekom prosinca uz brojne dječje predstave, kreativnu radionicu, koncert pjevačice Albine Grčić, djecu će posjetiti Sveti Nikola i Sveta Luce te ih darivati slatkišima, a ovim putem pozivamo i sve roditelje da nam se pridruže s djecom. Dječji doček Nove godine biti će uz veselu družinu Čarobnih animatora!“

Svake subote kroz adventsko vrijeme, od 2. prosinca 2023. g., s početkom u 18.30 sati u Đardinu u Kaštel Novom uz službu riječi – upriličit će se obred paljenja svijeća na adventskom vijencu koji će predvoditi don Božo Plazibat, župnik župe sv. Petra ap. iz Kaštel Novog uz prigodni popratni program.

Adventski vijenac dug 18 metara  i ove godine izradit će profesori i učenici Srednje škole Braća Radić, a tradicionalna podjela bakalara u organizaciji PŠK Srdela i uz potporu Gradske uprave Kaštela, u vrijeme adventa mještanima Kaštela,  predviđeno je za 16. prosinca 2023. g., na lokaciji Porat u Kaštel Starom.