Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Predstavljen program Kaštelanskog kulturnog ljeta 2022.

Različita događanja obilježit će ovogodišnje Kaštelansko kulturno ljeto. Program ove manifestacije u organizaciji Grada Kaštela, Turističke zajednice Kaštela, Gradske knjižnice Kaštela, Muzeja grada Kaštela, glazbenih i umjetničkih društava, sportskih i kulturnih udruga predstavljen je u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, a dobre zabave u cijelom gradu neće nedostajati sve do rujna.

Svečanost otvaranja kulturnog ljeta započinje 1. srpnja koncertom pjevača Gorana Karana u Kaštel Starom na poratu u 21 sat, a svečano zatvaranje manifestacije predviđeno je 4. rujna uz koncertni program klape Cambi i gostujućih izvođača na Igrišću u Kaštel Štafiliću s početkom u 20.30 sati.

-   I ove godine imamo bogat program s više od 60 događanja. Tijekom dva mjeseca kulturnih događanja, Kaštelani i njihovi gosti moći će uživati u koncertima zabavne glazbe, klapskim večerima, dječjim predstavama i igrokazima, kazališnim komedijama, dramskim izvedbama, plesovima, izložbama. Nadam se da će ove godine Kaštelansko kulturno ljeto imati još jednu dodatnu vrijednost, jer kao što znate, zbog situacije uzrokovane Covid-om, prethodne dvije godine nismo mogli imati tradicionalne pučke fešte, pa se nadam da ćemo program upotpuniti istima na radost naših sugrađana – kazala je zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić koja je, uz pročelnicu Upravnog odjela za društvene djelatnosti Antoniu Kljaić, direktoricu TZ Kaštela Nadu Maršić i Marijanu Vulas, koordinatoricu Dana Miljenka i Dobrile, predstavila program kulturnog ljeta.

Između ostalih događanja bit će tradicionalne Večeri dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu  pa će tako u okviru prve večeri 22. srpnja biti održan koncertni program posvećen Jakši Fiamengu „Čovik od soli“ , a dan nakon održat će se festivalska večer obrade popularnih skladbi. Brend kojim se ponosimo su Legenda o Miljenku i Dobrili, a ove godine u sklopu njihove večeri, 2. kolovoza, imat ćemo priliku vidjeti glazbeno-scenski nastup i uživati u izvedbi violončelistice Ane Rucner i glumaca nakon čega će biti prikazani romantični filmovi te će se održati glazbena večer u izvedbi Amire Medunjanin.

U dva mjeseca kulturnih događanja, Kaštelani i njihovi gosti moći će uživati u  koncertima Gorana Karana, Marka Škugora, Ibrice Jusića preko brojnih klapskih koncerata poput klape Kampaneli, klape Štorija, klape Podvorje, HGD Zrinjski, HPD Bijaćka vila i HGD Biranj do dječjeg programa poput predstava dječjeg kazališta Škatula, predstave u izvedbi Umjetničke organizacije Produkcije Z. Ustanove kojima je osnivač Grad Kaštela – Muzej i Knjižnica, također će sudjelovati u kulturnom ljetu sa svojim programima. Muzej će prirediti nekoliko izložbi dok će Knjižnica predstaviti svoju tradicionalnu književno glazbenu večer – Zvjezdana prašina. U čast Dana pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja HVIDRA-a će organizirati koncertni program.

Tijekom ljeta održavati će se i koncerti klasične glazbe koju će obuhvatiti Večeri kod svetog Jeronima, koncerti klavira, violončela kao i koncerti koje će održati gradska glazbena društva. Tu su i tradicionalne kaštelanske glende i batude na čakavici, plesno gastronomski Festival salse i šalše.  Ovo su samo neka od brojnih događanja u kojima će na otvorenom uživati svi koji dođu ovoga ljeta u grad pod Kozjakom. 

Sva događanja Kaštelanskog kulturnog ljeta 2022. možete preuzeti u dokumentu ispod teksta i za posjetitelje su besplatna, a Grad Kaštela zadržava pravo izmjene programa te će svaku izmjenu oglasiti na svojim službenim stranicama www.kastela.hr 

Digitalnu brošuru Visit Kaštela 2022. možete preuzeti u prilogu.