Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Predstava „Četverolisne djeteline“ te izložba slika i prostirki Nives Kavurić – Kurtović ovoga četvrtka

U okviru programa ovogodišnjeg Kaštelanskog kulturnog ljeta, ovoga četvrtka 30. srpnja na rasporedu je predstava „Četverolisne djeteline“ u izvedbi glumaca Amaterskog kazališta Moreta. Predstava će biti održana na Igrišću u Kaštel Štafiliću s početkom u 21 sat.

Istoga dana, s početkom u 20:30 sati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću na rasporedu je otvorenje izložbe slika i prostirki autorice Nives Kavurić – Kurtović pod nazivom „Iz mraka ozarenosti – udahni, nadahni“ u organizaciji Muzeja grada Kaštela.

Slikarica je to snažne umjetničke poetike, crtačke virtuoznosti, duboke misaonosti i osjećajnosti. Svojom originalnošću, crtačkom strasti i golemom  produkcijom Nives Kavurić – Kurtović uvijek je izazivala interes kulturne javnosti.  Kaštelanska publika će po drugi puta moći vidjeti  samostalnu izložbu ove velike slikarice. Prvi put bilo je to kada su izloženi njezini portreti malih formata u tehnici ulja na dasci na izložbi  „Šarm nesavršenosti“ 1999. godine koju je priredila Galerija Brešan u suradnji s Muzejom grada Kaštela u Kuli Ćipiko u Kaštel Novome.