Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Predblagdanski posjeti ustanovama i udrugama „Betlehem“, „Miljenko i Dobrila“ te „Sveti Jeronim“

Gradonačelnik Denis Ivanović zajedno sa svojim zamjenikom Grgicom Benutićem obišao je kuću za utočište namijenjenu samohranim majkama i djeci, Dječji dom Maestral – podružnicu Miljenko i Dobrila u Kaštel Lukšiću i Udrugu sveti Jeronim u Kaštel Gomilici.

Riječ je o tradicionalnom predblagdanskom obilasku ustanova i udruga koje skrbe o potrebitima, a gradonačelnik je i ove godine stigao sa slatkim paketima i bonovima u vrijednosti od 5 tisuća kuna.

Kuća za utočište, koju vodi katolička udruga „Betlehem“, namijenjena je samohranim majkama i djeci koje iz različitih razloga ostaju same bez krova nad glavom i napuštene. Voditeljica splitske podružnice Udruge Betlehem Mihaela Krajina istaknula je ovom prilikom kako im donacije uvelike pomažu i zahvalila gradonačelniku na pomoći i dosadašnjoj suradnji.

Štićenici Dječjeg doma Maestral – podružnice Miljenko i Dobrila u Kaštel Lukšiću dočekali su predstavnike Grada Kaštela s osmijehom na licu, dok je ravnateljica doma Jelena Burazin upoznala gradonačelnika s aktivnostima i programima koje provode tijekom cijele godine.

Predblagdanski obilazak završio je posjetom Udruzi sveti Jeronim u Kaštel Gomilici gdje su predstavnike Grada dočekali djelatnici udruge, volonteri i štićenici.

– Dugogodišnji sam bivši predsjednik i član udruge, pa mi je uvijek drago doći i vidjeti štićenike jer se s njima osjećam kao kod kuće. Grad Kaštela već nekoliko godina sufinancira projekte ove udruge jer nude pomoć u kući starijim osobama, dnevni boravak i brinu o štićenicima prihvatilišta za beskućnike. Sve udruge i ustanove na području našeg grada nastojat ćemo i ubuduće pomagati koliko god budemo mogli jer su socijalna pitanja nešto o čemu posebno treba voditi računa – izjavio je gradonačelnik Ivanović i svima zaželio čestit Božić i puno zdravlja u Novoj godini.